Light Dark

Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai mari prețuri la închiriere. Dintre cele nouă mari orașe cele mai accesibile locuințe de închiriat pot fi găsite în Oradea, potrivit datelor centralizate de Imobiliare.ro.

În ceea ce privește prețurile solicitate pentru apartamentele disponibile spre închiriere, în Cluj-Napoca, Constanța și Oradea pot fi observate, în T2 2022, curbe de creștere vizibil mai abrupte decât în celelalte orașe mari ale țării, comparativ cu cele trei luni anterioare. Pe de altă parte, deși pretențiile proprietarilor s-au majorat în perioada analizată și în București, Iași, Brașov, Craiova, Sibiu și Timișoara, curbele de creștere au fost mai line. DESCARCĂ GRATUIT raportul integral „Piața imobiliară rezidențială, T2 2022”

Potrivit datelor centralizate de Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru un apartament se situa, trimestrul trecut, la 8,3 euro pe metru pătrat în Cluj-Napoca, în creștere cu 16,9% față de perioada similară a anului anterior.

Pe următorul loc în clasamentul prețurilor de închiriere se situează Bucureștiul (cu o medie de 7,9 euro pe metru pătrat util, în creștere cu 5,3%), Capitala fiind urmată de Iași (7,1 euro pe metru pătrat, în creștere cu 7,6%), la egalitate cu Brașov (7,1 euro pe metru pătrat, în creștere cu 10,9%) și Constanța (7,1 euro pe metru pătrat, în creștere cu 12,7%), urmat de Timișoara (6,5 euro pe metru pătrat, în creștere cu 4,8%), Craiova (5,8 euro pe metru pătrat, în creștere cu 3,6%), la egalitate cu Sibiu (5,8 euro pe metru pătrat, în creștere cu 11,5%) și, respectiv, Oradea (5,2 euro pe metru pătrat, în creștere cu 4%).

Datele centralizate de Imobiliare.ro, arată că în ceea ce privește chiriile solicitate pe categorii de apartamente, Bucureștiul se află, în mod firesc, în fruntea marilor orașe, cu valori medii de 280 de euro pe lună pentru garsoniere, 430 de euro pe lună pentru două camere și, respectiv, 600 de euro pe lună pentru trei camere.

Prețul locuințelor la închiriere

Capitala țării este urmată îndeaproape de Cluj-Napoca, unde proprietarii solicită 300 de euro pe lună pentru o locuință monocamerală, 430 de euro pe lună pentru una bicamerală și, respectiv, 550 de euro pe lună pentru una tricamerală. Dintre cele nouă mari orașe analizate, cele mai accesibile locuințe de închiriat pot fi găsite în Oradea, prețurile medii lunare cifrându-se la 160 de euro pentru o locuință monocamerală, la 250 de euro pentru una bicamerală, și, respectiv, la 320 de euro pentru una tricamerală.

Citeșe și: Opinie Andeea Popa, Senior Consultant Market 360 Imobiliare.ro: Piața rezidențială din România la finalul celui de-al doilea trimestru al anului 2022

Citește și: Piața rezidențială în trimestrul doi din 2022: ce s-a întâmplat cu prețurile locuințelor, cum au evoluat cererea și oferta