Light Dark

Evenimentele din 2017 din seria Clubul Profesioniștilor în Imobiliare s-au desfășurat sub sloganul ”Cum am devenit client-centric”. În luna mai 2017 au avut loc și edițiile de primăvară ale tIMON și TNI, iar Răzvan Cuc a făcut o previziune ce avea să se adeverească.

CPI Brasov 2Evenimentele regionale CPI au fost, in 2017,  despre cum ne înțelegem mai bine clienții și despre cum îi deservim cu succes. Pentru a atinge aceste obiective, Imobiliare.ro a prezentat în premieră un studiu aplicat căutătorilor activi de imobiliare, personalizat pe fiecare oraş CPI.

În fiecare dintre orașe (Timișoara, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, București), evenimentul a debutat la cafea, la ora 08.30, iar la ora nouă au început discuțiile propriu-zise, structurate sub forma a două paneluri. Primul dintre ele, în ordine cronologică,s-a numit ”Online-ul se/ne transformă. Care sunt așteptările actualei generații de cumpărători?”. Orientat către soluții, panelul s-a bucurat de participarea reprezentanților agențiilor imobiliare, a clienților și a unui reprezentant al Imobiliare.ro.

După o pauză, Dan Țiganu, consultant de vânzări Premier Estate Management, anterior director al diviziei de asigurări de viaţă a Allianz Tiriac, a susținut training-ul ”Structura procesului de vânzare – un major dez/avantaj competitiv”. Finalul CPI din fiecare oraș nu a venit, în 2017, după prânz, pentru că anul trecut a existat și o a doua zi a lucrărilor, dedicată workshop-urilor.

Puteți vedea AICI cum a fost la CPI Brașov și AICI cum a fost la CPI Timișoara.

tIMON și TNI, edițiile de primăvară

Anul 2017 a fost considerat cel mai bun an pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare de la declanşarea crizei şi anul în care au fost livrate cele mai multe locuințe noi la nivel național, datorită investițiilor masive pe care dezvoltatorii le-au alocat proiectelor noi.

Această tendință reieșea și din anunțurile făcute de către organizatorii Târgului Imobiliar Național (tIMOn), a cărui ediție de primăvară s-a desfășurat în perioada 25-28 mai, pe Arena Națională din București și  care a reunit peste 120 de expozanți, atât din Capitală, cât și din alte orașe din țară. În cadrul târgului au fost lansate atât noi etape ale proiectelor lansate cu câteva ediții în urmă, cât și ansambluri noi de sine stătătoare, de exemplu GVI Town, GranVia Park, Onix Pipera şi New Point Pipera, toate cu peste 400 de apartamente.

TNI a fost un eveniment de amploare care a reunit 122 de participanți ce au venit în întâmpinarea clienților cu peste 15.000 oferte imobiliare pentru locuințe noi și vechi, case de vacanță, terenuri din București, ILFOV, Constanța, Cluj, Valea Prahovei, Brașov, dar și celelalte zone ale țării.

Previziunea lui Răzvan Cuc, președintele RE/MAX

Luna mai a însemnat intrarea Constanței în liga orașelor cu prețuri cerute de peste 1.000 de euro ăe metru pătrat util de locuință.  În orașul de la malul mării, Indicele Imobiliare.ro consemnat, per ansamblu, un avans  de 2,1% în aprilie, de la 992 la la 1.013 euro pe metru pătrat – Constanța devenea, astfel, cel de-al patrulea mare oraș al țării în care prețurile locuințelor depășesc pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat. De altfel, ascensiunea prețurilor continua în toate piețele principale din România.

Și pentru că a venit vorba despre prețurile locuințelor, merită menționată previziunea lui Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România, care estima, în mai, că până la finalul anului 2017, prețurile pentru casele și apartamentele din România din zonele urbane vor crește cu 8-10%, comparativ cu valorile din 2016, lucru care s-a și întâmplat.

Mai multe detalii AICI și AICI