Septembrie, denumită și “luna de foc” pe piața chiriilor a reorganizat topul orașelor pe segmentul chiriilor. În cel mai nou material Imobiliare.ro Insights, Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, arată care sunt orașele cu cele mai mari majorări și prognozele pentru perioada viitoare.
Cererea ridicată din partea studenților pentru locuințele de închiriat și oferta limitată pe acest segment a facut ca prețul să crească semnificativ în marile orașe.
Din punct de vedere al prețului, locuințele din Capitală, le-au ajuns pe cele din Cluj-Napoca, oraș considerat până acum cel mai scump pentru chiriași, cele mai mici scumpiri s-au observant în Timișoara, iar cele mai mari, în Constanța.
“Suntem în continuare în perioada de vârf în ceea ce privește cererea pe segmentul chiriilor. Dacă este să luăm segmentul de două camere, avem creșteri de 9,4% – 10%, între Timișoara și Iași, iar vârfuri de 20% în Constanța. La fel, în ceea ce privește evoluția prețurilor, în Cluj și în București, prețul mediu a ajuns la 500 de euro pentru închirierea unui apartament cu două camere. Bucureștiul vine din urmă și egalează Clujul. În Timișoara, prețurile continuă să fie mai abordabile în Timișoara,” declară Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
În perioada următoare, specialiștii se așteaptă ca prețurile să se stabilizeze și să „intrăm într-o perioadă mai calmă, de iarnă.”
Vezi și: Imobiliare.ro Insights: Ce impact vor avea noile măsuri fiscale? Previziuni și perspective pe 2024