Light Dark

Hotelul Opera Plaza din Cluj, construit pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri, „Feleacu”, va fi transformat în noul sediu al Facultății de Drept din cadrul UBB.

Construit pe fostul amplasament al întreprinderii de produse zaharoase, în zona istorică a orașului Cluj, Hotelul Opera Plaza, care în acest moment include 64 de camere, a fost finalizat în iulie 2006. Proprietatea reprezintă una dintre cele mai impozante clădiri ale orașului, fiind primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca, cu o suprafață de cca. 8000 mp.

Negocierile pentru încheiere au durat peste șase luni, incluzând perioada de obținere a avizelor de la Ministerul Educației și acordul Guvernului, potrivit informațiilor din partea agenției RE/MAX România care a intermediat tranzacția în colaborare cu două agente de la birouri distincte: Mihaela Keller, RE/MAX Grup de Lux si Anca Olariu, RE/MAX Concept. “Opera Plaza reprezintă, de altfel, cea mai mare tranzacție realizată de RE/MAX România până în prezent, cu o valoare de 40 mil. lei. Totodată, este și cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta,” potrivit informațiilor transmise.

Hotelul a fost vândut de omul de afaceri clujean, Călin Buzoianu. Clădirea din centrul oraşului se află la distanţă mică de vechiul sediu al Facultăţii de Drept.