Light Dark

Prețurile proprietăților rezidențiale din Constanța vor stagna cel puțin în primele șase luni ale anului viitor, este de părere Răzvan Popa, Director General al agenției imobiliare Actual Real Estate.

Razvan-Popa actual real estate

“În 2019, piața rezidențială din Constanța va fi una stabilă, iar prețurile vor stagna în continuare, din punctul nostru de vedere, cel puțin până la jumătatea anului viitor”, ne-a declarat Răzvan Popa.

“O posibilă apariție a unei crize imobiliare în următoarea perioadă este doar o speculă, prețurile menținându-se”, a mai spus el, adăugând că la nivelul numărului tranzacțiilor desfășurate pe plan local nu s-a putut observa un declin semnificativ care să reprezinte un semnal de alarmă cu privire la apropierea unei crize.

Care au fost cele mai atractive proprietăți din Constanța în 2018

Directorul General al Actual Real Estate ne-a vorbit și despre cele mai atractive proprietăți rezidențiale pe parcursul lui 2018. La mare căutare s-au aflat, potrivit spuselor sale, locuințele noi.

Zona nu a mai fost un criteriu extrem de important luat în considerare de către cumpărători la achiziția unei locuințe, aceștia optând, în principal, să excludă doar cartierele aflate la periferie.

Cei care au cumpărat locuințe pentru uz propriu au fost însă interesați de facilitățile disponibile în imediata vecinătatea a noilor lor case, fie că a fost vorba despre parcuri, școli, mall-uri sau piețe.

piata rezidentiala constanta 2019

“În același timp, cumpărătorii și-au dorit să fie cât mai aproape de stațiunea Mamaia sau de plajele din oraș, gândind că, în viitor, ar putea exploata locuințele în domeniul turistic”, a mai explicat el.

Cât despre investitori, aceștia s-au orientat, în special, spre stațiunea Mamaia de pe litoralul Mării Negre, spre zona Mamaia Nord, și spre alte zone cu potențial turistic ridicat.

piata imobiliara mamaia

De menționat este și faptul că, în cadrul agenției, 70% dintre cumpărători au făcut, în 2018, achiziții pentru uz propriu, iar 30% au văzut cumpărarea unei locuințe ca pe o oportunitate de investiție.

În aceeași perioadă, pe piața chiriilor s-a putut observa o creștere a prețurilor de cel puțin 10%.

Adoptarea sistemului de reprezentare exclusivă, principalul obiectiv al agenției în 2019

Răzvan Popa spune că pe parcursul lui 2018 echipa agenției a învățat cât mai multe despre sistemul de lucru de reprezentare exclusivă, inclusiv despre avantajele majore pe care le poate oferi tuturor părților implicate într-un proces de tranzacționare, iar începând de anul viitor Actual Real Estate ar urma să îl adopte.

El ne-a explicat, totodată, că anul acesta agenția a obținut o creștere neașteptată a cifrei de afaceri, dar și că în 2019 își propune o majorare a acesteia cu cel puțin 30% față de 2018.

Acest articol face parte din proiectul editorial Imobiliare.ro „2018 vs 2019| Evoluție, trenduri, provocări” prin care ne dorim să arătăm adevărata situație a pieței imobiliare din România, să oferim o retrospectivă a anului 2018, dar și perspectivele pentru 2019 în domeniu, așa cum sunt văzute ele prin prisma unora dintre cei mai mari jucători care activează în țara noastră.

7 concluzii despre piața imobiliară rezidențială bazate pe date statistice

Apartamente cu 2 sau 3 camere? Ce preferă constănțenii, potrivit datelor BCR

Cum s-a schimbat profilul cumpărătorului în 2018? Trei criterii avute în vedere în alegerea locuinței