Penthouse de 82 de milioane de dolari în cea mai înaltă clădire rezidențială din New York, vândut după doi ani pe piață. Compromisul la care s-a ajuns pentru a-i găsi proprietar – VIDEO

Un penthouse de 82 de milioane de dolari situat la etajul 95 al celei mai înalte clădiri rezidențiale din orașul New York, faimoasa 432 Park Avenue, tocmai a fost vândut după mai bine de doi ani pe piață. Pentru a se găsi noi proprietari, a fost nevoie însă de un compromis.

penthouse de lux new york
Foto: Dreamstime

Penthouse-ul de lux cu o panoramă de 360 de grade asupra orașului și asupra cunoscutului Central Park a fost împărțit, după ce a stat peste doi ani pe piață cu prețul de vânzare de 82 de milioane de dolari fără să își găsească un cumpărător, în două locuințe distincte.

Cele două unități au fost listate apoi, în decembrie, ca apartamente cu 3 dormitoare. Prețurile solicitate pentru acestea au fost de 41,25 de milioane de dolari, respectiv de 40,75 de milioane de dolari.

banner cpi gala

Nici acest lucru nu a fost de ajuns pentru a se găsi cumpărători, așa că prețurile au fost scăzute. La sfârșitul anului 2018 a fost vândut, în final, primul apartament de lux cu 30,7 milioane de dolari. Ulterior, s-a găsit un cumpărător și pentru cealaltă locuință, aceasta din urmă fiind vândută pentru 30,2 milioane de dolari.

Penthouse-urile de lux nu sunt nici singurele din cel mai înalt zgârie-nori rezidențial din New York și nici nu se află la ultimul etaj al acestuia. Toate locuințele de la etajul 91 la 96 sunt considerate penthouse-uri în 432 Park Avenue, compartimentarea lor fiind diferită față de cea a unităților aflate la alte etaje ale clădirii.

Penthouse-ul de lux de la etajul 96 a fost vândut unui miliardar saudit pentru suma de 87,7 milioane de dolari în 2016, potrivit Business Insider.

Iată cum arată interiorul penthouse-ului de la etajul 92 al clădirii, care a fost vândut și el recent. Acesta era inițial identic ca împărțire cu cel de la etajul 95, înainte ca cel din urmă să fie împărțit în două unități distincte.

Citește și: Topul celor mai impresionanți zgârie-nori finalizați în 2018 în lume. Aproape 32% cuprind spații rezidențiale

Citește și: Se vinde unul dintre cei mai cunoscuți zgârie-nori din America. A fost construit în urmă cu aproape 90 de ani

Citește și: Cum a evoluat piața rezidențială de lux din România în ultima perioadă? Aspectul care poate reprezenta 70% din prețul unei apartament de pe acest segment

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])