Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a primit certificatul de edificare pentru proiectul rezidențial H Victoriei 139 și începe livrarea apartamentelor către noii proprietari.

Clădirea restaurată, ce se remarcă printr-o arhitectură deosebită, cu elemente decorative Art Deco, cuprinde 33 de apartamente premium și peste 300 de metri pătrați de spații comerciale, iar în acest moment, dezvoltatorul anunță că 85% dintre unitățile rezidențiale sunt deja vândute, iar jumătate din suprafața spațiilor comerciale disponibile la parterul clădirii este în prezent închiriată.

Acest moment marchează o etapă majoră pentru noi ca și companie, dar și pentru Calea Victoriei. Suntem mândri să vedem cum viziunea noastră devine realitate cu fiecare zi care trece și ne bucurăm să fi încheiat lucrările cu un grad de ocupare atât de semnificativ. Combinația între locația remarcabilă, facilitățile zonei și arhitectura Art Deco transformă H Victoriei 139 într-o prezență unică în peisajul urban. Clădirea gri și ponosită de odinioară a redevenit astăzi un reper important pe harta Bucureștiului, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără angajamentul și contribuția tuturor colaboratorilor noștri, cărora le mulțumim pentru profesionalism și dedicare.”, a declarat Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar Hagag Development Europe.

Clădirea a fost proiectată în jurul anului 1940 de către arhitectul Arghir Culina și preluată de Hagag Development Europe în anul 2017. Încadrată în trecut în Clasa 1 de Risc Seismic, clădirea afișa o stare avansată de degradare și un risc ridicat de prăbușire. Intervențiile de mare amploare efectuate asupra construcției au fost destinate atât consolidării, reabilitării și eliminării tuturor vulnerabilităților existente, cât și materializării viziunii companiei de a regenera zona de centru a orașului prin proiecte de reconversie a clădirilor vechi cu valoare istorică și de patrimoniu. Dezvoltatorul a restaurat cu atenție elementele decorative Art Deco și a readus fațadele la imaginea lor inițială, așa cum au fost proiectate în urmă cu mai bine de 80 de ani.