Light Dark

Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator imobiliar, a finalizat procesul de demolare al clădirilor de pe fosta platforma industrială Teba și începe reabilitarea acesteia.

Clădiri vechi vs. Silk District

Localizat aproape de centrul orașului, noul proiect al companiei Prime Kapital – Silk District este un ansamblu imobiliar de amploare ce aduce în Iași un concept integrat, de tip mixed-use. Astfel proiectul include: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, unități de depozitare subterane pentru rezidenți, săli de fitness, grădiniţă.

Faza 1 a componentei rezidențiale este deja în construcție și estimăm că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022, în timp ce construcția fazei 2 va fi demarată la începutul anului viitor. În ceea ce privește birourile, ne propunem să începem construcția fazei 1 la începutul anului viitor și să finalizăm la sfârșitul anului 2023. Astfel, spre final de 2023, odată cu prima fază de birouri vom vedea finalizate aproximativ 700 de apartamente, lucrări majore de infrastructură împreună cu vaste spații verzi și de petrecere a timpului liber, având totodată aproximativ 700 de apartamente în construcție în următorele faze”, declară Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Clădiri birouri Silk District

Zonele office vor fi conectate prin zone pietonale cu zonele rezidenţiale, comerciale, și astfel va fi asigurat accesul facil la restaurante, terase, parcuri, clinici, grădiniță etc. Prin implementarea de spații pietonale și destinații comerciale și de agrement, proiectul va reduce traficul și poluarea.

Concomitent cu dezvoltarea unui nou cartier de tip mixed-use din Iași, Silk District va contribui și la reamenajarea spațiilor publice din vecinătatea proiectului prin recondiționarea intersecției Calea Chișinăului cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, precum și prin extinderea Bulevardului Tudor Vladimirescu.

Citește și: RAPORT: Cererea de locuințe pe segmentul proprietăților rezidențiale de închiriat este mai mare decât anul trecut, în vreme ce oferta este, dimpotrivă, mai scăzută

Citește și: Clădirile viitorului ar putea să sprijine sănătatea și starea de bine, în era post-COVID 19

Citește și: Cushman & Wakefield Echinox: Activitatatea de dezvoltare pe piața de retail și-a redus motoarele în 2021. Scallier, Prime Kapital sau Mitiska investitorii care au pariat pe România