Light Dark

Maturizarea pieței imobiliare devine din ce în ce mai evidentă în ultima perioadă, iar acest lucru pune pe dezvoltatori o presiune suplimentară, a declarat Sorin Drăghici, CEO Albedra, în cadrul evenimentului CPI Timișoara.

sorin dragici cpi timisoara 2018

“Maturizarea pieței este evidentă, iar pentru dezvoltatori înseamnă o presiune în plus”, a explicat Drăghici, prezent în calitate de speaker la panelul “Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșitul lui 2018?”.

Acesta a mai adăugat că un cumpărător mai bine informat poate să îi pună pe dezvoltatori, în funcție de experiența pe care o au în domeniu, atât în fața unor surprize plăcute, cât și în fața unora neplăcute.

“Piața pe partea de cerere se maturizează și prin prizma mijloacelor de informare, dar și prin prizma dificultăților de finanțare și a altor elemente care acționează atât asupra cumpărătorului, cât și asupra dezvoltatorului”, a mai explicat el.

CEO-ul Albedra, dezvoltator care își propune ca până în 2020 să construiască peste 1.200 de case și apartamente în Timișoara, a făcut unele mențiuni și cu privire la evoluția prețurilor locuințelor pe parcursul anului 2018.

eveniment cpi timisoara 2018

“Creșterea mie mi se pare că rămâne la un nivel bun, dar nu la aceleași marje ca în 2014-2016”, a spus Drăghici, explicând, totodată, că dezvoltatorii nu reglează ei prețurile, acestea depinzând de condițiile existente în piață, influențată în prezent de un cumul de factori, de la cerere, la evoluția prețurilor materialelor și la obținerea finanțării.

CPI Timișoara este primul eveniment regional al anului. Acesta va fi urmat de noi discuții cu reprezentanți ai piețelor locale din cinci mari orașe ale României care vor fi organizate pe:

  • București – 2 octombrie
  • Constanța – 4 octombrie
  • Brașov – 16 octombrie
  • Iași – 6 noiembrie
  • Cluj-Napoca – 13 noiembrie

Agenda evenimentelor CPI și lista speakerilor participanți pot fi consultate AICI.

CPI a devenit cea mai puternică şi mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relaţii de business, colaborează şi identifică ideile care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională şi în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la aceste evenimente regionale.

#CPI Timișoara 2018. Vlad Vela: „Odată cu creșterea prețurilor, cred că se va pune accentul mai mult și pe calitate”

#CPI Timișoara 2018. Eugen Encuțescu: Anul acesta a adus o creștere sănătoasă și temperată a prețurilor în imobiliare

#CPI Regional 2018: Află cum atragi clienți noi prin performance marketing participând la workshop-ul dedicat dezvoltatorilor din cadrul CPI

#CPI Timișoara 2018: Cum vede dezvoltatorul primului proiect rezidențial din România certificat BREEAM Excellent piața imobiliară în 2018