Light Dark

Ce îi lipsește agentului imobiliar? Cine îl susține? Cât de importantă este reglementarea profesiei sale și a pieței de profil pentru ca acesta să atingă un nivel cât mai ridicat de performanță? La CPI Național 2020 reunim principalele asociații și francize active la nivel național pentru dezbateri și încercăm să găsim răspunsurile potrivite la toate aceste întrebări. Participă și tu la cel mai așteptat eveniment al anului pentru breasla din real estate și explorează alături de noi “Performanța în imobiliare”.

Anul acesta încercăm să identificăm, la CPI Național 2020, pașii pe care trebuie să îi parcurgem ca breaslă pentru a obține reglementarea pieței și a profesiei de agent imobiliar, dar și care ar fi impactul unui astfel de demers asupra real estate-ului românesc.

Avem alături de noi la dezbateri mari jucători activi în domeniu și reprezentanți ai principalelor asociații. Aflăm direct de la ei și cum este reprezentat la ora actuală agentul imobiliar, care sunt nevoile lui și cum pot fi ele satisfăcute pentru ca acesta să poată obține cele mai bune rezultate.

Iată cine sunt speakerii care vor lua parte la panelul dedicat liderilor pieței imobiliare, în cadrul căruia discuțiile se vor concentra pe tema – “Agentul imobiliar. Ce îi lipsește și cine îl susține pentru a performa?” .

  • David Grigorescu, președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR)

david grigorescu apair cpi national 2019

David Grigorescu activează în domeniul imobiliar din anul 2003, este Realtor și membru APAIR, iar din 2013 le oferă clienților săi doar servicii de reprezentare exclusivă.

APAIR a împlinit anul trecut 10 ani de prezență pe piața imobiliară din România. Organizația susține sistemul de lucru de reprezentare exclusivă și este partenerul local al National Association of Realtors (NAR), cea mai mare asociație de profil din Statele Unite, la care au aderat peste 1 milion de agenți imobiliari.

  • Eugen Encuțescu, Vicepreședinte și fondator al Comunității Elitelor Imobiliare din România (CEIR)

Eugen Encuțescu este managerul Eugene Estate, una dintre cele trei companii care au pus bazele Comunității Elitelor Imobiliare din România. CEIR este o organizație care își propune să reunească brandurile de succes din principalele orașe ale țării și să depună eforturi susținute atât în vederea standardizării domeniului, cât și pentru îmbunătățirea percepției clienților.

Lansarea oficială a comunității a avut loc în luna aprilie a anului trecut. La începutul lui 2020, CEIR a ajuns să cuprindă 10 membri, companii cu rezultate de excepție pe piețele pe care activează.

  • Dragoș Vîlceanu, președintele Asociației Brokerilor Imobiliari (ABI)

Dragoș Vîlceanu dispune de 20 de ani de experiență în real estate și conduce ABI, organizație care susține instruirea și dezvoltarea profesională a brokerilor imobiliari și organizează cursuri de specialitate dedicate acestora.

El este, totodată, project managerul sistemului de colaborare din domeniul imobiliar MLS.org.ro și developer CRM Pitagora, unul dintre cele mai importante soft-uri imobiliare integrate.

  • Bogdan Ivan, Secretar General al Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis

Bogdan Ivan participă la panelul de dezbateri organizat la CPI Național 2020 în calitate de Secretar General al ADIRU, cea mai mare și mai activă organizație de profil din țară dedicată comunității dezvoltatorilor imobiliari.

De-a lungul parcursului său profesional în piața imobiliară, Ivan a fost consultant juridic, fiscal și de afaceri pentru cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din zona de sud a Capitalei, a lucrat alături de echipa Sud Rezidențial încă de la înființarea acesteia și a fost Project Manager pentru Metalurgiei ParkResidence, unul dintre cele mai mari parcuri rezidențiale din țară. El dispune, totodată, de o experiență extensivă pe piața de capital.

  • Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România

Razvan Cuc REMAX Romania crestere de 10 ori a cifrei de afaceri in 5 ani

RE/MAX România dispune de cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate din țara noastră, cu cel mai mare număr de agenți imobiliari și comisioane generate în valoare de 4,55 milioane de euro doar în 2019, în creștere cu peste 50% față de anul precedent.

În prezent, rețeaua locală cuprinde 50 de francize și peste 450 de membri. Planul de extindere la nivel național vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

  • Ileana Preda, Directorul Regional al Keller Williams România

lleana Preda și-a început cariera în imobiliare în 2003. Ea a lucrat timp de câțiva ani în Statele Unite ale Americii, iar din 2009 și-a concentrat activitatea pe piața imobiliară din Capitală.

Preda este Realtor, membru al National Association of Realtors (NAR) – cea mai mare asociație de profil din SUA, la care au aderat peste 1 milion de agenți imobiliari – din 2003 și membru și trainer al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) din 2010. În activitățile sale educaționale, ea promovează constant reprezentarea exclusivă ca mod de lucru.

Situația agentului imobiliar din România

Vă reamintim că activitatea agenților imobiliari a fost reglementată, în trecut, în România, făcând obiectul Ordonanței nr. 3/2000. Intrată în vigoare în luna februarie a anului 2000, aceasta avea la bază Uniunea Națională a Agenților Imobiliari (UNAI). O serie de articole, care făceau referire la modalitățile de organizare și de funcționare a UNAI, au fost declarate ulterior neconstituționale, iar ordonanța a fost abrogată. În momentul de față, agenții nu sunt obligați prin lege să adere la o asociație sau organizație profesională în domeniu. Cu toate acestea, membrii lor urmează codul de etică sau de conduită propus de fiecare asociație în parte. Există, de asemenea, coduri de etică și de conduită elaborate și respectate la nivel de agenție.

Serviciile imobiliare sunt reglementate la nivel național, în principal, prin Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorului (cuprinde elemente privind desfășurarea activității de intermediere imobiliară, aspecte care nu trebuie să lipsească dintr-un contract, detalii despre plata comisionului, etc.), legea publicității și Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori.

Mai mult, din 2010 există Standardul European EN 15733 – Servicii ale agenților imobiliari – Cerințe pentru activitatea de prestare a serviciilor agenților imobiliari. Acesta a fost elaborat sub conducerea Comitetului European pentru Standardizare, iar în cuprinsul său sunt prezentate cerințele privind gestionarea relației cu clienții, informațiile care trebuie înscrise în contractul încheiat între agent și client, detalii privind calificările și competențele generale ale unui agent referitoare la piața imobiliară și multe altele.

Textul standardului a fost tradus și în limba română de Asociația Română de Standardizare, de unde poate fi și obținut, inclusiv în variantele sale originale. Acesta rămâne însă o simplă descriere a activității din sectorul imobiliar pentru că la ora actuală nu există o instituție sau o asociație care să ofere o certificare în baza sa.

Ce ți-am mai pregătit la CPI Național 2020

Tot pe 2 aprilie, vor urca pe scena CPI Național 2020 adevărați performeri din domenii cât se poate de variate, precum jurnalistul George Buhnici, ultramaratonistul Tibi Ușeriu și arhitectul Răzvan Zamfira. CONSULTĂ AGENDA COMPLETĂ

Vom implementa, totodată, în premieră la conferința noțională din acest an o aplicație specializată în networking. Prin intermediul Whova vei avea acces la agenda evenimentului, la materialele speakerilor și vei avea oportunitatea de a explora lista participanților și de a afla detalii despre aceștia. În plus, vei putea să începi o conversație cu oricare dintre cei prezenți la eveniment într-un chat privat. MAI MULTE DETALII DESPRE WHOVA AICI

Atenție! Înscrierea la conferința CPI Național 2020 va fi posibilă, în ziua evenimentului, doar cu aplicația instalată pe telefonul tău mobil. Whova poate fi descărcată gratuit din Apple Store sau Google Play. DESCARCĂ APLICAȚIA AICI

#CPINațional2020: Capcane contractuale imobiliare? Învață cum să le eviți de la un expert

#CPINațional2020: Când aduci în discuție comisionul? Sfaturi de ajutor când îți prezinți serviciile proprietarului

#CPINațional2020: Câștigă rapid încrederea clienților. Folosește tehnici testate deja cu succes în mii de întâlniri

#CPINațional2020: Folosește eficient bugetele disponibile și implementează cele mai bune campanii. Participă la workshop-ul „Performance marketing în Facebook și Google”

#CPINațional2020: Secretele unui video de succes și promovarea eficientă a proprietăților pe YouTube. Învață să faci performanță de la un profesionist!