Light Dark

Seria de evenimente regionale Clubul Profesioniștilor în Imobiliare 2018 a ajuns la final, după întâlniri cu specialiștii în real estate din cele mai mari orașe ale țării. Dar ce a însemnat, de fapt, CPI anul acesta? Pe scurt: al nouălea an de evenimente, organizate pe parcursul a trei luni în șase dintre cele mai mari orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca, recorduri de participare – circa 1.000 de profesioniști în imobiliare luând parte la acestea, importante oportunități de networking, 29 de speakeri – atât specialiști Imobiliare.ro și Analize Imobiliare, cât și reprezentanți ai marilor dezvoltatori și ai principalelor agenții imobiliare din țară – care au prezentat date statistice actualizate, au dezbătut în fața publicului subiecte fierbinți din piața de real estate și au venit cu instrumente și soluții dedicate accelerării business-urilor în domeniu.

Primul eveniment din seria CPI 2018 a fost organizat la Timișoara, pe 20 septembrie. Aici am pus în discuție pentru prima oară soluții noi de lucru online pentru creșterea cotei de piață și punerea în valoare a agenților imobiliari ce oferă servicii de calitate clienților.

La panelul “Puternică sau fragilă piața imobiliară la sfârșit de 2018?”, moderat de CEO-ul Imobiliare.ro Adrian Erimescu, i-am avut invitați pe unii dintre cei mai importanți profesioniști de pe piața locală – Vlad Vela (general manager Vox Property Group), Eugen Encuțescu (manager Eugene Estate), Sorin Drăghici (CEO Albedra) și Andreea Parti (broker/owner RE/MAX Choice). S-a alăturat discuțiilor pentru a le oferi participanților informații cu privire la soluțiile de creditare disponibile pentru cei care se află în căutarea unei locuințe și un reprezentant al Băncii Comerciale Române (BCR), Oana Buta Subu.

Tot la Timișoara am venit în premieră cu informații referitoare la primul ghid complet din România care vine în sprijinul viitorilor cumpărători de apartamente și îi ajută să își înțeleagă mai bine propriile nevoi de identitate și de spațiu pentru a putea alege cea mai potrivită locuință pentru ei. Detaliile au fost prezentate de Oana Simionescu (Ordinul Arhitecților din România).

Date statistice actualizate cu privire la piața locală au fost prezentate de Dorel Niță, coordonatorul Analize Imobiliare și statistician cu o experiență de peste 12 ani în domeniul cercetării și dezvoltării de soluții pentru analiza pieței imobiliare și pentru evaluarea proprietăților.

Dezvoltatorii imobiliari au primit, totodată, informații de interes cu privire la cele mai potrivite modalități de utilizare a datelor statistice pentru luarea unor bune hotărâri de business de la Andreea Popa (Director Vânzări Analize Imobiliare), dar au avut și oportunitatea de a participa la workshop-ul susținut de Sebastian Ungureanu ( Product Manager Developers Imobiliare.ro).

În cadrul său, aceștia au aflat mai multe detalii despre noul nostru concept – Digital Marketing Agency – și cum ne propunem să venim în ajutor dezvoltatorilor pentru a crește vânzările și pentru a atrage clienți noi prin marketing bazat doar pe rezultate. Toate aceste informații au fost prezentate ulterior și la evenimentele CPI organizate în București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

A doua întâlnire din seria regională de anul acesta a fost organizată în Capitală, la Hotelul Marshal Garden, pe 2 octombrie. Printre speakerii care au luat parte la acest eveniment s-a numărat Beatrice Dumitrașcu (VP Residential Sales One United Properties), Tal Roma (Business Development Manager AFI Europe România), Dan Țiganu (Associate Sales Manager Premier Estate Management), Giulio Angheloiu (Owner Premier Imobiliare) și Igor Postovanu (Președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România).

Participanții au primit la CPI București ghidul UndeLocuiesc.Eu, un proiect editorial realizat de Asociația Mojar și Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Imobiliare.ro și BCR, fiind astfel unii dintre primii specialiști din real estate care intră în posesia acestuia, la doar o zi de la lansarea oficială. Ghidul a fost disponibil ulterior tuturor celor care au luat parte la întâlnirile noastre.

L-am avut alături la CPI București 2018 și pe Teodor Mincu, Supervizor al Biroului de Credite și Suport Parteneri, Direcția Distribuție Retail, BCR, care a prezentat participanților mai multe detalii despre soluțiile de creditare accesate de cei aflați în căutarea unei locuințe în Capitală, dar și despre tipurile de locuințe de care aceștia sunt interesați.

Mincu a participat ulterior și la celelalte patru ediții din seria regională CPI furnizând de fiecare dată informații relevante la nivel local.

Caravana noastră a făcut apoi, pe 4 octombrie, un nou popas. De această dată, am organizat o întâlnire dedicată profesioniștilor în real estate din Constanța. Evenimentul a avut loc la Hotelul Del Mar din Mamaia.

S-au alăturat discuțiilor Răzvan Popa (Director General Actual Real Estate), Nicoleta Strahilevici (Specialist Marketing Maurer Imobiliare Constanța) și David Grigorescu (Președinte Ales al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România – APAIR).

Pe 6 octombrie am ajuns la Brașov unde am înregistrat un nou record de participare. Și aici, ca și la celelalte evenimente de anul acesta, am venit în întâmpinarea reprezentanților agențiilor locale cu soluții de viitor pentru imobiliarele online prezentate de Radu Andrei, Managing Partner Imobiliare.ro.

Am avut astfel parte de discuții interesante pe baza instrumentelor care pot veni în ajutorul profesioniștilor care oferă servicii de calitate clienților lor și pot crește încrederea acestora în vederea obținerii unei mai bune cote de piață, în condițiile în care la momentul actual doar 30% dintre tranzacții sunt încheiate prin intermediul lor.

La discuțiile de la Brașov au luat parte, în calitate de speakeri, Liliana Țene (Marketing Manager Coresi Avantgarden), George Șeicaru (manager Fun IMOB), Alexandru Muntean (manager iAdvise) și Cristina Nicodim (Maurer Imobiliare Brașov).

Luna noiembrie a adus cu sine ultimele două evenimente din seria regională CPI, organizate în Iași și Cluj-Napoca. La întâlnirea din capitala Moldovei i-am avut alături pe unii dintre cei mai cunoscuți reprezentanți locali ai agențiilor imobiliare – Ciprian Iovu (manager Inter Imobiliare) și Ciprian Barb (broker/owner RE/MAX Trend).

Un alt invitat care a furnizat informații de interes participanților reuniți la Congress Palas Hall pe 6 noiembrie a fost Valentin Pintilescu (manager Impact Team Marketing) care lucrează alături de dezvoltatorii imobiliari din Iași încă din anul 2005 pentru a implementa strategii de marketing de succes.

La CPI Iași 2018 speakerii au analizat situația actuală a pieței locale, profilul cumpărătorului, dar și avantajele și dezavantajele celor două modele de lucru abordate de agențiile imobiliare – intermedierea și reprezentarea exclusivă.

Ultima ediție CPI de anul acesta a fost organizată în Cluj-Napoca, pe 13 noiembrie. Și aici am avut parte de un nou record de participare.

La discuțiile din panelul “Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” au luat parte Cătălin Priscorniță (fondator și CEO Blitz Imobiliare), Răzvan Cuc (președintele RE/MAX România), Teodor Mincu (BCR) și Dorel Niță (Analize Imobiliare).

La CPI Cluj 2018, dar și la celelalte cinci evenimente din seria regională, trainerul Călin Iepure (CEO bizz.club – cea mai cunoscută organizație de Business Networking din țara noastră și campion al României la Public Speaking în 2011) a pus în discuție în fața specialiștilor în real estate prezenți la eveniment 10 întrebări la care merită să ai un răspuns pentru a trece la un nou nivel în cariera profesională.

Atât la Cluj-Napoca, cât și la Iași, am oferit participanților Raportul Analize Imobiliare cu evoluția pieței de real estate din România în T3 2018. Acesta poate fi consultat și AICI.

Zeci de articole și unele dintre cele mai importante declarații făcute în cadrul celor șase evenimente CPI 2018 pot fi găsite AICI. Pentru mai multe imagini și înregistrări video vă invităm pe pagina de Facebook CPI.

CPI a devenit de-a lungul celor nouă ani de evenimente cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului.

Vă mulțumim pentru sprijin și pentru participare și vă așteptăm în 2019 pentru al zecelea an de evenimente regionale marca CPI! Până atunci, pregătim pentru luna martie a anului viitor următoarea ediție a CPI Național, alături de Gala Profesioniștilor în Imobiliare – eveniment care are ca obiectiv celebrarea celor mai bune rezultate din sectorul rezidențial al industriei imobiliare și susținerea creșterii vizibilității performanțelor bazate pe valori esențiale pentru o dezvoltare economică puternică pe termen lung.