Light Dark

Lumea imobiliarelor nu este chiar una ușor de navigat, mai ales în condițiile ultimilor ani, iar clienții au nevoie mai mult ca oricând de îndrumare și de sprijin. Climatul actual din real estate trebuie văzut, astfel, ca pe o oportunitate de a le demonstra cumpărătorilor, dar și vânzătorilor, avantajele pe care le pot obține colaborând cu un consultant imobiliar profesionist.

“Din perspectiva mea, a consultantului imobiliar, văd piața de acum ca pe o oportunitate extraordinară de a demonstra plusul de valoare pe care îl aducem în tranzacție. Noi activăm pe zona de reprezentare, fie a cumpărătorului, fie a vânzătorului și, atunci, ne este mai simplu să purtăm tot timpul dialogul cu consumatorii de servicii imobiliare pe partea de valoare adăugată”, a declarat Cristina Neamțu, Broker-Owner Kronhouse Real Estate, în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB organizat recent la Brașov.

“Vă încurajez pe toți, investiți în dezvoltarea voastră ca profesionist, ca om. Are o mare importanță. Pentru mine a contat enorm”, a mai explicat Neamțu, care a făcut primii pași în real estate în anul 2014 și în prezent este și unul dintre membrii Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România.

Citește și: „Cash is king” în Brașov. Zona investițională, avantajată de impactul noului aeroport pentru turismul local

Citește și: Ce spun datele despre evoluția pieței rezidențiale din Brașov?

Citește și: Grigorescu, APAIR – La câte crize am avut, piața imobiliară a rezistat foarte bine

Ce se întâmplă cu vânzătorii și cumpărătorii?

La ora actuală, proprietarii au nevoie de susținere atunci când își scot locuințele pe piață la vânzare.

“Vânzătorii au nevoie de noi ca și experți. Mă pot raporta la tranzacțiile din cadrul agenției noastre. Noi am dezvoltat pentru ei serviciul de home staging integrat, o valoare adăugată pe care le-o oferim. Acesta prinde, iar proprietățile se tranzacționează rapid comparativ cu anii anteriori”, le-a mai explicat reprezentanta Kronhouse Real Estate participanților la eveniment.

Provocările din ultima perioadă i-au făcut pe cumpărători să se gândească mai mult la achizițiile imobiliare pe care vor să le facă, dar și să fie mai temători. Dificultățile de pe piața de creditare le-au împiedicat unora planurile.

“Cumpărătorii sunt foarte temători, confuzi, au nevoie de un timp de gândire mult mai îndelungat pentru a lua o decizie. În opinia mea, anul viitor vor exista două pături – cea de jos, cu venituri mici, care include persoane ce vor să acceseze credite, și cea de sus. Nu mai există pătura de mijloc”, a mai spus Broker-Ownerul Kronhouse Real Estate în cadrul evenimentului care a reunit aproape 300 de profesioniști activi în domeniul imobiliar pe piața din Brașov.

“Dacă mă raportez la achizițiile prin credit, consider că lucrurile nu sunt prea roz. Cu un venit poate de 4.000 de lei anul trecut îți luai ceva. Astăzi, cu aceleași venituri nu mai poți accesa suma respectivă. În Brașov ai nevoie de 100.000-120.000 de euro ca să-ți permiți ceva rezonabil pentru că prețurile sunt mari, iar banii nu mai au aceeași putere ca înainte”, a mai explicat Cristina Neamțu.

Citește și: 2024, un an dificil în imobiliare. Muntean, iAdvise: Degeaba cresc prețurile, dacă scad tranzacțiile. E matematică simplă

Citește și: Principalii factori care vor pune presiune pe prețuri în 2024. Eventuala reconstrucție a Ucrainei poate avea un impact puternic