Light Dark

Atingem un nou record în Brașov anul acesta cu aproape 300 de participanți înregistrați la întâlnirea locală dedicată profesioniștilor în imobiliare.

Evenimentul Imobiliare.ro HUB Brașov a reunit agenți imobiliari și dezvoltatori interesați să afle cele mai noi informații despre tendințele din piața de real estate, dar și despre mersul pieței de creditare din România.

Panelul de dezbateri la care au luat pare lideri în domeniu a fost, ca de fiecare dată, un moment extrem de apreciat de cei prezenți în sală.

Discuțiile au fost moderate de Răzvan Ionescu, CCO Imobiliare.ro. La acestea au luat parte Alexandru Muntean – Managing Partner iAdvise, brand desemnat „Agenția imobiliară a anului 2022 în Brașov”, Răzvan Calița – Managing Partner SVN România – Brașov care dispune de peste 13 ani de experiență în real estate și Cristina Neamțu, Broker-Owner Kronhouse Real Estate, care a făcut primii pași în industrie în anul 2014.

Am aflat, totodată, părerea dezvoltatorului, de la Sorin Cristea – Chief Executive Officer Maurer Imobiliare, companie cu proiecte în șase orașe și peste 10.400 de apartamente vândute, iar pentru o perspectivă macro ne-a fost alături David Grigorescu – reprezentant al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România. Acesta din urmă este unul dintre cei mai apreciați experți din industria imobiliară din România. Grigorescu activează în acest domeniu încă din 2003 și este specializat pe reprezentarea exclusivă a vânzătorului.

Principalele concluzii de la Imobiliare.ro HUB Brașov

Cele mai noi informații legate de evoluția pieței rezidențiale din Brașov au fost prezentate în cadrul evenimentului de Andreea Popa, Senior Consultant Imobiliare.ro Market 360.

Imobiliare.ro Market 360 este prima platformă online de informații imobiliare din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în cadrul unei colaborări cu experți statisticieni și evaluatori de top din țară și din străinătate. Cu peste 10 ani de prezență pe piața de real estate și mai bine de 300 de clienți, Imobiliare.ro Market 360 realizează studii și analize de piață complete bazate pe multiple surse de date publice și private dedicate dezvoltatorilor, evaluatorilor, băncilor și agențiilor imobiliare.

  • cererea a crescut cu aproape 20% doar în trimestrul III și cu 11% față de perioada similară din 2022; aproape 10.200 de potențiali cumpărători și-au căutat un apartament în Brașov pe Imobiliare.ro în intervalul iulie-septembrie;
  • oferta totală de apartamente disponibile la vânzare este în scădere pe piața locală;
  • prețul mediu solicitat pentru locuințele din Brașov a ajuns la 1.643 de euro/mp util;
  • aproape 8.800 de potențiali chiriași și-au căutat, în trimestrul al III-lea, un apartament în Brașov pe Imobiliare.ro;
  • oferta la închiriere este în scădere pe plan local;
  • proprietarii au majorat chiriile cu 12% într-un an. Mai multe detalii despre tendințele observate pe piața rezidențială din Brașov pe parcursul lui 2023 aici.

În cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB Brașov au fost prezentate și detalii privind evoluția pieței de creditare la nivel național. Dan Niculae, Managing Director Imobiliare.ro Finance, le-a oferit participanților informații valoroase.

Imobiliare.ro Finance este un brand cu fundamente puternice, care dispune de o echipă cu experiență și peste 10 ani de activitate la nivelul pieței. Brokerii Imobiliare.ro Finance au ajutat deja 60.000 de persoane să obțină creditul potrivit nevoilor lor.

  • valoarea medie a unui credit nou a ajuns în 2023 la 65.188 de euro (+0,9% vs 2022);
  • valoarea medie a unei refinanțări a fost în 2023 de 61.352 de euro;
  • durata medie a tranzacției cu credit a scăzut de la 92 de zile la 67 de zile;
  • rata medie pentru un credit nou de valoare medie a ajuns la 2.028 de lei de la 2.145 de lei în 2022.

Mai jos, principalele concluzii ale speakerilor care au urcat pe scena Imobiliare.ro HUB Brașov.

Răzvan Calița, SVN România|Brașov – Cele mai multe tranzacții imobiliare sunt realizate cu cash în Brașov. Potențialul investițional pe plan local este unul ridicat, atât orașul, cât și împrejurimile sale urmând să beneficieze în următoarea perioadă de pe urma noului aeroport, care este și primul construit în România de la zero în ultimii 50 de ani. Detalii aici.

Alexandru Muntean, iAdvise – Anul 2023 nu a fost unul ușor, iar 2024 se anunță, la rândul său, a fi unul destul de dificil pe fondul modificărilor fiscale ce urmează să intre în vigoare în următoarea perioadă. Citește articolul integral.

David Grigorescu, APAIR – Ultimii trei ani nu au fost ușori. Am trecut printr-o pandemie care ne-a ținut în case, ne-a fost teamă de războiul pornit în țara vecină, am fost îngrijorați de criza energetică și ne-am confruntat cu o perioadă în care inflația a atins un nivel foarte ridicat. Sectorul românesc de real estate a depășit, însă, toate aceste șocuri destul de bine și și-a dovedit rezistența. Și alte declarații aici.

Cristina Neamțu, Kronhouse Real Estate – Climatul actual din real estate trebuie văzut ca pe o oportunitate de a le demonstra cumpărătorilor, dar și vânzătorilor, avantajele pe care le pot obține colaborând cu un consultant imobiliar profesionist. Mai multe aici.

Sorin Cristea, Maurer Imobiliare – Majorarea cotei reduse de TVA de la 5% la 9%, alături de eliminarea facilităților pentru angajații din construcții, dar și o potențială începere a reconstrucției Ucrainei în viitorul apropiat, reprezintă câțiva dintre principalii factori care vor pune presiune pe prețurile locuințelor în 2024. Articolul integral aici.

Partenerii evenimentului Imobiliare.ro HUB Brașov vin, totodată, în întâmpinarea participanților cu oferte speciale. 

CTP, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală, în funcție de suprafața închiriabilă brută, le propune profesioniștilor în real estate o oportunitate de colaborare. Se oferă comision la fiecare lead finalizat la închirierea de spații logistice. Află detalii aici.

Delta Studio, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii integrate pentru interioare din România, oferă bonusuri partenerilor Imobiliare.ro pentru clienții aduși în showroom care contractează o colaborare de amenajare interioară. Informații suplimentare aici.

Tandem, producător de mobilă prezent în Brașov, București și Oradea, oferă o colaborare bazată pe comisionare pentru agenții imobiliari care aduc clienți noi în showroom-uri.

Axis – Mobility & Holiday, parte a grupului Autoklass, le oferă partenerilor Imobiliare.ro 10% reducere la pachetele de rental accesate. Poți alege mașina potrivită pentru nevoile tale dintr-o selecție de 150 de vehicule. Mai multe detalii aici.