Light Dark

One Cotroceni se anunță a fi un reper al Bucureștiului, cu un cartier nou și modern unde vor locui aproape 2.200 de familii. Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro.

One United Properties anunță achiziția unui teren de 44.863 mp situat pe Șoseaua Progesului nr. 56-80, în Sectorul 5 al Capitalei. Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro, One Cotroceni Towers va fi o importantă dezvoltare mixtă și un exemplu emblematic de regenerare urbană, care va crește gradul de atractivitate a traiului, muncii și a petrecerii timpului liber în București. Componenta rezidențială va cuprinde 1.296 de unități dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București și din regiune. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje.

Suntem încântați să anunțăm One Cotroceni Towers, noua noastră dezvoltare, și extinderea eforturilor de regenerare urbană ale One United Properties în zona Cotroceni. Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unități au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienților cu venituri medii și medii superioare. În plus, observăm o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri și spații comerciale în zona Cotroceni, ceea ce înseamnă că este un cartier foarte important pentru investițiile noastre viitoare”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

One Cotroceni Towers va cuprinde cele mai înalte turnuri rezidențiale din București

Turnurile rezidențiale vor fi conectate la nivelul parterului și primului etaj și vor include spații comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, piețe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii și alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor și mici spații de birouri la primul etaj, disponibile pentru vânzare. Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane. În plus, dezvoltarea mixtă va include și o clădire de birouri de sine stătătoare, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III, continuând povestea de succes a primelor două faze, care au un GLA cumulat de 81.000 mp. Această clădire va fi construită pentru închiriere și va crește veniturile recurente ale companiei din chiriile pentru spațiile de birouri.

Opțiunile de achiziție a apartamentelor includ cinci rate egale de 20% plătite pe durata construcției, un avans de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare sau o opțiune cu discount în cazul plății integrale anticipate. Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Dezvoltarea mixtă va fi livrată în trei faze, iar data de finalizare integrală este estimată pentru anul 2027. Proprietatea dispune deja de autorizație de construire legală și valabilă, ceea ce va permite introducerea rapidă pe piață.

Citește și: Opinie Alexandra Hila, avocat: Provocări juridice în piața imobiliară

Citește și: Prețul locuințelor în T4: corecție de 1,4% față de T3, avans anual de 4,1%