Light Dark

Peste 5.100 de locuințe au fost finalizate până în prezent în cadrul Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului numărând deja aproximativ 14.000 de persoane

Opus Land Development va investi în acest an aproximativ 50 de milioane de euro în construcția a aproximativ 500 de noi locuințe în cadrul Cosmopolis. Astfel, investițiile totale în cadrul Cosmopolis vor depăși pragul de 400 de milioane de euro.

Investiția de circa 50 de milioane de euro bugetată pentru acest an în dezvoltarea Cosmopolis este cea mai ridicată investiție anuală realizată de Opus Land de la demararea construcției proiectului în 2007.

”Am împlinit recent 15 ani de la începerea Cosmopolis, perioadă în care am reușit să dezvoltăm un oraș în sine, primul oraș construit în România în ultimii zeci de ani. Cosmopolis nu reprezintă doar o suită de blocuri ci include și facilitățile și funcțiunile specifice unui oraș și ne dorim și vom extinde tot mai mult lista acestora”, a declarat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Peste 5.100 de apartamente și vile au fost finalizate până în prezent în Cosmopolis, comunitatea din cadrului proiectului numărând deja aproximativ 14.000 de persoane. Dezvoltarea continuă a Cosmopolis va face ca proiectul să ajungă la circa 5.600 de locuințe finalizate în acest an și la o comunitate de aproximativ 15.000 de rezidenți, după investiții totale de peste 430 milioane de euro.

”Continuăm să identificăm și să propunem cele mai bune soluții în proiectele în care suntem implicați, fie că vorbim de noi funcțiuni, facilități sau inovații tehnologice. Dezvoltarea Cosmopolis va continua și în 2023 dar și în anii următori, pentru cel puțin încă un deceniu, urmând ca orașul Cosmopolis să ajungă la dimensiuni similare cu cele ale unor orașe precum Curtea de Argeș sau Sighișoara”, a declarat Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania și project manager Cosmopolis din partea companiei.

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane, se arată în comunicatul de presă transmis.