Scumpiri spectaculoase ale apartamentelor din acest oraș. Pe piața locală cererea a explodat

Apartamentele din Cluj-Napoca, unul dintre principalii poli de dezvoltare imobiliară din vestul țării, s-au scumpit cu 30% pe parcursul ultimilor doi ani. Acesta este cel mai mare avans înregistrat în rândul celor 11 mari orașe analizate de Imobiliare.ro.

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca a ajuns la 2.460 de euro/mp util în trimestrul al doilea al acestui an, depășind cu mult Bucureștiul, dar și celelalte mari centre regionale din țară, arată datele centralizate și analizate în cadrul celui mai nou raport Imobiliare.ro Market 360.

Tendința de creștere a prețurilor pe piața locală a fost, doar în intervalul aprilie-iulie 2023, de aproape 2%.

Spre comparație, în Capitală prețurile solicitate de către vânzători au înregistrat în avans cu doar 4% în ultimii 2 ani, în timp ce în Oradea, Craiova și Brașov majorările au fost cuprinse între 20%-21%.

Ce se întâmplă cu cererea

Aproximativ 107.200 de potențiali cumpărători au căutat pe Imobiliare.ro, în intervalul aprilie-iulie 2023, locuințe în șase dintre centrele regionale ale țării – București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța. S-a putut observa astfel o ușoară scădere la nivelul cererii, cu doar 1% față de intervalul similar din 2022.

Din total, 10.400 de potențiali cumpărători și-au arătat interesul pentru apartamentele și casele noi și vechi din Cluj-Napoca. Pe piața locală cererea a explodat și s-a majorat cu aproape 40% într-un an.

Chiar și așa, trebuie să menționăm faptul că interesul s-a diminuat ușor în ultimul trimestru. În infograficul de mai jos poți vedea care este situația și în celelalte cinci orașe analizate de Imobiliare.ro.

Numărul de oferte nou intrate în piață a înregistrat, în schimb, un declin de mai bine de 50% în ultimele 12 luni în cazul orașului Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre evoluția pieței rezidențiale din Cluj-Napoca găsești în raportul Imobiliare.ro Market 360 aferent trimestrului II. DESCARCĂ GRATUIT AICI

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])