Light Dark

La nivel național, datele Imobiliare.ro arată că prețurile apartamentelorcu 3, respectiv 4 camere, ajung să fie, în unele cazuri, chiar mai mici decât prețul apartamentelor cu 3 camere din zonele centrale. Video-reportaj.

Apartament în centrul orașului, sau casă în zona periurbană? O analiză a prețurilor medii din principalele centre regionale, arată că acestea sunt aproape egale pentru ambele opțiuni.

Mai exact, datele Imobiliare.ro arată că prețurile caselor cu 3, respectiv 4 camere, din zona periurbană, ajung să fie, în unele cazuri, chiar mai mici decât prețul apartamentelor cu 3 camere din zonele centrale.

Astfel, pentru un apartament ultracentral din București: prețul mediu este de 270.000 euro, în timp ce pentru o casă din zona periurbană București prețul mediu este de 177.955 de euro.

Prețul mediu al unui apartament din zona centrală din Cluj Napoca ajunge la la 270.000 de euro, iar prețul mediu pentru o casă din zona periurbană la 177.955 de euro.

Un apartament ultracentral, de trei camera, din Iași ajunge la prețul mediu de 157.600 de euro, în timp ce o casă în afara orașului, cu trei, respectiv, patru camere, ajunge la 100.000 de euro.

În Timișoara, un apartament din zona centrală ajunge la prețul mediu de 178.500 de euro, în timp ce o casă, cu aceeași suprafață utilă, în zona periurbană ajunge la prețul mediu de 118000 de euro.

Cum stau lucrurile, în teren? Video-reportaj

Luăm ca exemplu Timișoara. Blocuri noi sunt în curs de construcție sau deja finalizate, sugerând o continuă dezvoltare urbană. Pe de altă parte, zona periurbană oferă, la doar câteva kilometri distanță, cartiere noi de case, unde liniștea și spațiile generoase pot compensa călătoria de 20 de minute necesară pentru a ajunge în oraș.

În timp ce apartamentele din centrul orașului pot oferi un acces facil la mijloace de transport și la locul de muncă, casele de la periferie vin cu avantajul unui mediu mai liniștit și al unui spațiu generos.

Citește și: Ce se întâmplă cu IRCC în iulie 2023. Cum vor evolua creditele pentru români?