Light Dark

Disponibilitatea vânzătorilor de a lăsa la preț a crescut în trei dintre cele mai mari orașe din țară depășind nivelul de anul trecut, potrivit datelor cuprinse în noul raport Imobiliare.ro Market 360.

Este vorba despre Brașov, Timișoara și București. Marja de negociere, calculată ca diferență dintre prețul de tranzacționare și ultimul preț cerut, a ajuns în trimestrul II din 2023 să depășească 6,5% în Brașov, mult peste nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut când acest indicator se situa în jurul pragului de 3%.

Și în Timișoara vânzătorii sunt mai dispuși să lase la preț decât în 2022. În intervalul aprilie-iunie, marja de negociere a sărit pragul de 6%. Diferența este covârșitoare dacă ne uităm la ce se întâmpla anul trecut. Atunci, pe piața locală abia dacă se practica o marjă de negociere de circa 1,4%

În cazul apartamentelor aflate în București indicatorul a atins în prezent nivelul de 4,7%, conform datelor publicate în cel mai nou raport Imobiliare.ro Market 360, față de circa 3% în intervalul aprilie-iunie al anului trecut.

În Cluj-Napoca, pe de altă parte, se pare că negocierile se fac mult mai la sânge anul acesta, indicatorul scăzând de la 3,7% în T2 2022 la 3% în T2 2023.

Un alt oraș în care marja de negociere a scăzută și a ajuns la doar 2,7% este Constanța.

Pentru detalii complete despre mersul pieței rezidențiale în cele mai mari orașe din țară DESCARCĂ AICI raportul Imobiliare.ro Market 360.