Light Dark

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Capitală a înregistrat o ușoară creștere pe parcursul lunii trecute și a ajuns în jurul valorii de 1.500 de euro/mp util, arată cele mai noi date centralizate și analizate de Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România. Află cum au evoluat concret lucrurile în cazul garsonierelor din București.

Garsoniere noi, prețuri sub nivelul din 2022

Prețul mediu solicitat pe parcursul lunii iulie pentru garsonierele noi scoase la vânzare în București a fost de 1.243 de euro/mp util. S-a înregistrat astfel o stagnare la acest capitol comparativ cu începutul verii.

Lucrurile stau însă diferit, dacă ne uităm la situația care exista anul trecut la nivelul pieței. Mai exact, la ora actuală prețul mediu solicitat pentru garsonierele situate în blocuri noi pentru care se caută cumpărători în Capitală se menține cu circa 5% sub nivelul înregistrat în perioada similară a anului 2022, conform datelor centralizate de Imobiliare.ro.

Garsoniere în blocuri vechi

În cazul locuințelor de pe piața veche, prețul a suferit mici modificări. S-a putut observa în iulie că pretențiile proprietarilor au crescut ușor, cu sub 1%. Prețul mediu cerut în Capitală pentru o garsonieră a ajuns la 1.559 de euro/mp util, față de 1.550 de euro/mp util în iulie.

Dacă în cazul proprietăților noi prețurile rămân sub nivelul celor practicate anul trecut, pe segmentul vechi tendința este în ultimele 12 luni de ușoară creștere.

Află mai multe despre evoluția prețurilor solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare în Capitală, dar și în celelalte mari centre regionale cu ajutorul Indicelui Imobiliare.ro. Cele mai noi informații sunt disponibile AICI pentru profesioniștii în imobiliare.

Pentru și mai multe detalii despre mersul pieței rezidențiale în orașul tău DESCARCĂ AICI cel mai nou raport Market 360.