Light Dark

Dezvoltatorul One United Properties a vândut și pre-vândut, doar în prima jumătate a acestui an, 466 de apartamente cu o suprafață totală de circa 39.000 de mp, cu 179% în plus față de perioada similară din 2022.

Suprafața totală a apartamentelor vândute este de circa 39.000 de mp, la acestea adăugându-se 794 de locuri de parcare și alte tipuri de unități, pentru un total 152,4 milioane de euro în șase luni.

Deja la sfârșitul primei luni de vară 65% din toate apartamentele disponibile fuseseră vândute, cea mai căutată dezvoltare fiind One High District.

Acesta este un proiect care însumează 786 de apartamente dispuse în trei turnuri, amplasat pe un teren de aproximativ 25.000 de mp de la intersecția dintre Șoseaua Fabrica de Glucoză și Strada Petricani din nordul Bucureștiului.

One High District va dispune de pompe de încălzire pe bază de energie termală, iar mai mult de 30% din teren va fi rezervat pentru zone verzi. Deja 214 unități au fost vândute.

“Provocarea noastră istorică a fost să facem față cererii copleșitoare care adesea a depășit oferta noastră. Astăzi, datorită unei strategii bine planificate de achiziționare a terenurilor, chiar și cu 65% din unitățile dezvoltărilor noastre deja vândute la 30 iunie, avem în continuare 1.762 de unități disponibile pentru vânzare și pre-vânzare, precum și încă 2.573 de unități în dezvoltări aprobate care așteaptă în prezent demararea construcției și a vânzărilor”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

One United Properties a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri consolidată de 843,5 milioane de lei, deci aproximativ 170,6 milioane de euro, în creștere cu 25% față de semestrul I din 2022. Profitul brut a atins suma de 344,5 milioane de lei (69,7 milioane de euro), în creștere cu 16%, excluzând câștigul unic din achiziția negociată a Bucur Obor.

“One United Properties a obținut rezultate remarcabile în prima jumătate a anului. În ciuda unei scăderi cu două cifre a vânzărilor pe segmentul rezidențial din București, echipa noastră aproape a triplat vânzările de unități noi față de prima jumătate a anului 2022, realizare care evidențiază atractivitatea unică a dezvoltărilor noastre și o preferință tot mai accentuată a clienților pentru calitate”, a declarat și Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

“Începând din T4 2022 până în S1 2023 am inițiat un număr considerabil de șantiere de construcție noi. De obicei, traiectoria costurilor într-o dezvoltare nouă nu este liniară, etapele timpurii implică costuri ridicate generate de excavații, construirea fundațiilor și dezvoltarea infrastructurii. Cu toate acestea, în cadrul întregii noastre activități de dezvoltare rezidențială, ne menținem obiectivul de a obține marje de profit brut de peste 35%, care ne permit să oferim randamente constante acționarilor noștri”, a mai explicat Căpitanu.

Pentru anul 2023, One United Properties își propune o cifră de afaceri de 1,43 miliarde de lei și un profit net de 530 de milioane de lei, echivalentul a circa 289 de miliarde de euro, respectiv 107 milioane de euro.