Light Dark

Dezvoltatorul și investitorul imobiliar Prime Kapital are în portofoliu două ansambluri rezidențiale în București și unul multifuncțional în Iași, alături de mai multe proiecte de retail. Cu toate acestea, procesul de identificare a unor noi soluții de creștere a afacerilor pe piața locală merge mai departe. Pe segmentul rezidențial, strategia dezvoltatorului este să construiască „locuințe de calitate la prețuri competitive”.

Ansamblul rezidențial Avalon Estate va cuprinde atât apartamente, cât și case

În poziția sa de Residential & Office Managing Director în cadrul companiei, Maggie Kitshoff a declarat că Prime Kapital are – și își menține – o strategie pe termen lung pentru România, cu scopul de „a deveni dezvoltatorul rezidențial preferat pe piața locală, ce construiește locuințe de calitate la prețuri competitive”. „Planul nostru implică o creștere continuă a afacerilor și identificarea de noi oportunități. Este un proces continuu. Facilități recent adăugate, cum ar fi Flex Assist Solidarity și garantarea avansurilor plătite de clienți, fac parte dintr-un plan mai mare”, a explicat reprezentanta companiei.

Mii de unități locative pe agenda următorilor ani

Prime Kapital are în dezvoltare, pe segmentul rezidențial al pieței imobiliare locale, două proiecte rezidențiale în București. Este vorba despre ansamblul Avalon Estate, proiectat să cuprindă 746 de locuințe (atât apartamente, cât și case), dar și de Marmura Residence, ce va avea 465 de apartamente. În ambele proiecte, primele unități locative vor fi finalizate în ultimul trimestru al anului viitor. Acestora li se adaugă și ansamblul multifuncțional Silk District din Iași, aflat în curs de obținere a autorizației de construire, dar la care lucrările vor începe, pe fondul situației din domeniul sanitar, în anul 2021.

Citește și:
Care sunt perspectivele Prime Kapital pentru Silk District, ansamblul multifuncțional din Iași proiectat să cuprindă 2.500 de apartamente

„Avem, de asemenea, mai multe proiecte de retail [aflate] în prezent în diferite faze de construcție și dezvoltare, cu deschiderea Dâmbovița Mall planificată luna aceasta la Târgoviște, un proiect foarte interesant pentru noi, cu mai multe proiecte planificate pentru anul viitor.”

Maggie Kitshoff, Residential & Office Managing Director Prime Kapital

Calitatea și sustenabilitatea vor face diferența!

În opinia reprezentantei companiei, potențialul viitor al pieței rezidențiale locale va fi determinat de două aspecte esențiale, anume calitatea locuințelor și sustenabilitatea (adică respectarea normelor privind reducerea impactului asupra mediului înconjurător). Având în vedere că achiziția unei case sau a unui apartament reprezintă o alegere foarte personală și o decizie cu un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane, Maggie Kitshoff este de părere că „proiectele rezidențiale sunt în general un segment destul de dificil al pieței imobiliare, solicită mult mai multă atenție la detalii și necesită investiții mari și pe termen lung din partea cumpărătorilor”. Aceasta a mărturisit că pe piața locală a fost (adesea) surprinsă de aspecte precum „lipsa personalizării apartamentelor destinate clienților obișnuiți, de zonele comune de calitate scăzută, de plafoanele joase, de apartamentele întunecoase și proiectate fără logică”.

„Dezvoltarea economică determină creșterea cererii, iar clienții devin în timp mai informați cu privire la astfel de detalii. Pe termen lung, există un potențial uriaș pentru case noi de calitate, pentru a răspunde cererii crescânde și pentru a înlocui clădirile vechi care nu mai sunt adecvate cerințelor moderne de sustenabilitate. Există întotdeauna un echilibru și, indiferent de segmentul pieței, există un standard minim care trebuie respectat, iar aici nu mă refer la standardele minime din normele de construcție. Este vorba despre design etic, decență și creativitate pentru a proiecta case care să permită o calitate mai bună a vieții.”

Maggie Kitshoff, Residential & Office Managing Director Prime Kapital