Light Dark

În afară de orașele deja ”consacrate” pe segmentul rezidențial românesc, încă șase sub-piețe locale dau semne de creștere.

pitestiPotrivit RE/MAX România, dincolo de principalele oraşe din ţară unde piaţa imobiliară este efervescentă şi în continuă mişcare, există şi zone ce dau semne de creştere şi care vor prinde avânt în următorii ani. Astfel, printre acestea se numără oraşe cu 135.000 – 230.000 locuitori, precum Ploiești, Piteşti și Oradea. „Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Braşov sau Timişoara sunt oraşe unde se demarează noi şi noi proiecte imobiliare, iar piaţa este în creştere constantă, mai ales în ultimii trei ani. Însă, există şi oraşe emergente din acest punct de vedere, care dau semne că în următorii ani se vor putea situa pe harta pieţelor de real estate de interes din România”, declară Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Astfel, potrivit afirmațiilor sale, următoarele orașe în care se observă un potențial de dezvoltare pe segmentul imobiliar sunt Ploiești, Oradea, Pitești, Arad, Sibiu și Bacău, zone pentru care RE/MAX România estimează creșteri constante anuale de aproximativ 5% în următorii doi ani, atât în ceea ce privește numărul de tranzacții, cât și prețurile pentru locuinţe.

Analizele specialiștilor RE/MAX arată că tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari își fac simțită prezența și în aceste orașe, iar numărul de proiecte imobiliare rezidenţiale este într-o continuă ascensiune, clienţii fiind tot mai interesaţi de alegerea unor locuinţe noi şi dotate modern.

Astfel, în orașe precum Ploiești, Piteşti și Oradea media de preț pe metru pătrat variază între 700 și 800 de euro, cele mai căutate tipuri de locuințe fiind apartamentele cu două și trei camere, în timp ce pe segmentele comerciale și office se remarcă o ușoară creștere a numărului de cereri.

„În contextul dezvoltării uşoare a pieţelor imobiliare mici, din oraşe precum cele enumerate, planurile RE/MAX România vizează, pe termen mediu, deschiderea a circa 20 de birouri în aceste zone mizând, mai degrabă, pe conversia agențiilor deja existente în francize RE/MAX”, completează Răzvan Cuc.

Astfel, în următorii trei ani, compania vizează inauguarea a câte trei birouri în oraşele Ploieşti, Oradea şi Brăila şi a câte două în Bacău, Piteşti, Arad, Sibiu, Tîrgu Mureş şi Baia Mare, urmând ca apoi RE/MAX să se îndrepte către oraşe cu sub 130.000 de locuitori. De asemenea, RE/MAX vizează, pe termen lung, atingerea unui număr de 110 francize în România până în 2023.