Light Dark

Marja de negociere se menține sub pragul de 4,5% în toate cele șase orașe analizate în cadrul celui mai nou raport Imobiliare.ro Market 360.

Cea mai mare diferență între prețul de tranzacționare și ultimul preț cerut pentru apartamentele listate la vânzare poate fi observată în Timișoara, de 4,3%. Oferta s-a restrâns aici cu 35%, iar proprietarii așteaptă circa două luni găsirea cumpărătorilor.

Sursă: Raport Imobiliare.ro Market 360 “Piața imobiliară rezidențială, T3 2023”

Anul trecut, marja de negociere atingea cel mai ridicat nivel în Constanța, de 5%. Pe plan local, dar și în cazul orașelor Cluj-Napoca și București s-a negociat mai puțin în trimestrul al III-lea din 2023 în procesul de tranzacționare față de perioada similară a anului trecut.

Indicatorul se menține la un nivel scăzut în Iași. De menționat este și faptul că în acest oraș, dar și în Brașov și în Timișoara, marja de negociere s-a apreciat în ultimele 12 luni.

Află mai multe detalii despre evoluția pieței rezidențiale în marile orașe din țară din cel mai nou raport Imobiliare.ro Market 360. Îl poți descărca gratuit aici.