Câte ansambluri rezidențiale noi ar putea să se construiască în următoarea perioadă în Târgu Mureș

Noi ansambluri rezidențiale vor fi construite în următoarea perioadă în Târgu Mureș. De la începutul anului 2018 au fost aprobate deja 5 PUZ-uri în acest sens.

ansamblu rezidential targu mures

De la începutul anului au fost aprobate 5 PUZ-uri pentru construirea unor ansambluri rezidențiale în municipiul Târgu Mureș, alte 8 fiind aprobate pe parcursul lui 2017, potrivit declarațiilor făcute de arhitectul-șef al Primăriei, Florina Daniela Miheţ, pentru Zi de zi.

Miheț a explicat, de asemenea, că unele dintre cele mai solicitate zone de către dezvoltatorii imobiliari sunt cartierul Unirii, dar și străzile Băneasa și Livezeni.

În plus, până la jumătatea lunii trecute s-au eliberat 222 de autorizații de construire.

Care sunt cele mai noi proiecte din Târgu Mureș

Mai mulți dezvoltatori au anunțat, în ultima perioadă, construirea sau extinderea unor ansambluri rezidențiale din Târgu Mureș. Printre aceste proiecte se numără Citadella Residence, un imobil care cuprinde 59 de apartamente cu una, 2 și 3 camere și un penthouse cu 6 camere la ultimul nivel, unitățile locative fiind dispuse pe 6.000 de mp.

Citadella residence targu mures

Complexul va avea, totodată, 20 de locuri de parcare subterane și 40 supraterane.

AMA Residence, complex din zona Unirii care cuprinde 40 de case, va fi extins  cu 9 blocuri cu 2 etaje și mansardă cu câte 14 apartamente.

ama residence targu mures

Un alt complex rexidențial nou, de această dată cu 72 de apartamente situate în 6 imobile, este Unirii Park Residence. Dezvoltatorul a declarat deja că are în vedere construirea proiectului Unirii Park Residence 2.

unirii park residence targu mures

Pe malul râului Mureș ar urma să fie construit, de asemenea, un bloc panoramic cu 200-300 de apartamente, conform informațiilor disponibile în presa locală.

Reprezentanții Maurer Imobiliare au anunțat, la rândul lor, spre finele anului trecut că vor să investească într-un cartier rezidențial care ar urma să fie dezvoltat în zona fostei Fabrici de Zahăr și să cuprindă circa 3.500 de apartamente.

maurer imobiliare targu mures

La ora actuală, prețul mediu de vânzare pentru apartamentele din Târgu Mureș este de circa 950 de euro/mp. Cât despre segmentul de închirieri, orașul este al șaselea cel mai scump din țară, după Cluj-Napoca, București, Timișoara, Brașov și Iași. Potrivit celui mai recent raport Analize Imobiliare, un apartament cu 2 camere poate fi închiriat aici, în medie, cu  259 de euro pe lună.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])