Light Dark

Anul trecut, 42% dintre utilizatorii Imobiliare.ro și-au arătat intenția de a cumpăra o locuință cu credit. Interesul românilor pentru finanțare se menține la un nivel ridicat și în 2024. Rolul brokerului de credite devine, în acest context, unul indispensabil în eficientizarea și accelerarea procesului de obținere a finanțării, dar și în creșterea gradului general de satisfacție a cumpărătorului în relația cu agențiile și dezvoltatorii imobiliari.

Jucătorii din sectorul de real estate care dispun de un parteneriat cu un broker de credite vin, astfel, în întâmpinarea nevoilor clienților lor și primesc, în plus, sprijinul unui profesionist pentru facilitarea aprobării dosarului de finanțare.

Fiecărui client în parte i se pun la dispoziție cele mai avantajoase opțiuni de finanțare, mulate pe nevoile și posibilitățile sale. Se identifică soluții pentru cei aflați în situații dificile și sunt negociate cele mai bune condiții cu băncile alese. În plus, interacțiunea dintre toate părțile implicate în procesul de tranzacționare este facilitată de brokerul de credite. În acest fel, oamenii de vânzări ajung să se concentreze doar pe vânzări, lăsând aspectele legate de finanțare pe mâna unui profesionist în domeniu.

market 360

Rețeaua națională Imobiliare.ro Finance dispune de peste 200 de astfel de experți gata în orice moment să găsească cele mai avantajoase soluții de finanțare de la peste 25 de bănci și instituții financiare. Experiența lor se extinde pe mai bine de un deceniu, timp în care peste 60.000 de persoane au obținut împrumuturi cu ajutorul lor.

În 2023 a crescut exponențial numărul cumpărătorilor care au beneficiat de servicii integrate ale agențiilor și dezvoltatorilor cu Imobiliare.ro Finance, rata de conversie fiind de peste 70%. Totuși, la nivelul principalelor județe, cercetările ne arată că agențiile intermediază, în medie, sub 30% din tranzacții prin credit. Acest procent este semnificativ sub media pieței, care depășește 40%. Practic, multor agenții încă le <<scapă>> o bună parte dintre acești clienți”, a declarat Dan Niculae, Managing Director Imobiliare.ro Finance.

“Un agent imobiliar care lucrează alături de un broker de credite adaugă o valoare semnificativ mai mare clienților, crescând rata de conversie, viteza de tranzacționare, dar și satisfacția lor, fără a adăuga un cost suplimentar pentru aceștia. Parteneriatul cu un broker de credite este astăzi un avantaj competitiv evident pentru profesioniștii în imobiliare”, a mai explicat el.

CITEȘTE ȘI: Tendințe la nivelul pieței de creditare: Volumul creditelor ipotecare în lei crește semnificativ

Important de menționat este și faptul că cei care se gândesc să cumpere o locuință și iau în calcul achiziția realizată cu ajutorul unui împrumut primit de la bancă sunt deja conștienți de avantajele colaborării cu un broker de credite.

Conform unui studiu realizat de Imobiliare.ro și compania de cercetare de piață Unlock Market Research, mai bine de jumătate dintre cei intervievați consideră că două dintre cele mai importante aspecte de care se pot bucura atunci când lucrează cu un broker sunt legate de faptul că acesta le oferă tot sprijinul necesar în pregătirea dosarului de credit și de posibilitatea de a compara multiple oferte venite din partea băncilor.

Alți respondenți menționează obținerea celei mai bune variante de finanțare, explicarea clauzelor contractuale și creșterea șanselor de aprobare a creditului, în rândul avantajelor colaborării cu un broker. În plus, o “bilă albă” în favoarea acestor experți vine pe fondul faptului că serviciile lor sunt gratuite pentru cei aflați în căutarea unui împrumut.