Ce spune un dezvoltator din Sibiu despre oferta disponibilă pe piața locală și despre obiceiurile de cumpărare ale locuitorilor

Atunci când se află în căutarea locuinței mult dorite, sibienii sunt dispuși să plătească mai mult, dacă prețul este justificat de calitatea obținută în schimb.

Locuitorii orașului Sibiu sunt dispuși să plătească mai mult pe o locuință, dacă consideră că vor obține astfel mai multă calitate, iar puterea lor de cumpărare este similară cu cea a locuitorilor din Cluj, unde prețurile au ajuns în ultima perioadă să fie de multe ori mai ridicate chiar și decât cele din Capitală.

“Sibienii sunt dispuși să plătească pentru calitate. Pentru un apartament care își justifică prețul. Puterea de cumpărare este aproape de cea a Clujului și totuși prețul de metru pătrat este departe de cel practicat în Cluj. Acest lucru arată că sibienii își permit să plătească mai mult pe metru pătrat, dar că în piață nu există suficientă ofertă pe acest segment de clienți <pretențioși>”, a declarant Daniel Kurtman, administratorul companiei Gruenwald Immobilien, prezentă pe piața locală de 3 ani, într-un interviu acordat jurnaliștilor TurnulSfatului.ro.

Kurtman a mai adăugat și că, potrivit unui studiu de piață recent, suprafețele utile ale apartamentelor din acest oraș sunt destul de reduse, dar și că, în general, esteticul clădirilor și al spațiilor din jurul acestora nu este mereu în centrul atenției dezvoltatorilor.

“Am efectuat un studiu de piață și am tras câteva concluzii, printre care că suprafețele utile ale apartamentelor sunt foarte mici, ajungând până la suprafețe specifice garsonierelor la apartamentele de două camere. În consecință, am decis să venim cu o alternative în piață, optând pentru suprafețe mai generoase. De asemenea, am observant că nu se pune accentul suficient de mult pe esteticul clădirilor și al spațiilor din jurul lor. De fapt, multe proiecte sunt înconjurate doar de parcări dalate. În zona Calea Cisnădiei sunt străzi întregi pe care nu se vede aproape niciun petec de spațiu verde”, a explicat administratorul companiei.

Gruenwald Immobilien este dezvoltatorul proiectului rezidențial Waldturm. Ansamblul se află pe strada Doamna Stanca și cuprinde 22 de apartamente pentru care lucrările de construcție au început înainte de finalul anului trecut.

Fațada va fi înfrumusețată la toate etajele cu vegetație, balcoanele vor fi supradimensionate, iar oaza de verdeață va fi udată automat și mențiună printr-un sustem gestionat de un programator.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])