Light Dark

Anul 2023 a fost unul extraordinar pentru evoluția segmentului de închirieri, mai ales în marile orașe din țară. Cererea s-a majorat semnificativ, iar prețurile au crescut și ele. La începutul noului an, interesul pentru proprietățile disponibile la închiriere pare să se mențină în continuare ridicat. Iată care sunt cele mai căutate cartiere pentru cei care își doresc să se mute cu chirie într-un apartament.

Potrivit celor mai noi date Imobiliare.ro, arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii este cel mai căutat de potențialii chiriași interesați de apartamentele disponibile pe piața din Capitală.

Interesul acestora se îndreaptă, secundar, către centrul orașului, în zona Victoriei-Romană-Universitate.

Un alt cartier către care potențialii chiriași își îndreaptă atenția în mod prioritar în ultima perioadă este Drumul Taberei.

La polul opus se află zona Progresul din sudul Bucureștiului, unde își caută apartamente cei mai puțini potențiali chiriași.

În Cluj-Napoca trei cartiere atrag cei mai mulți potențiali chiriași, potrivit celor mai noi date Imobiliare.ro. Este vorba despre Mărăști, Gheorgheni și Mănăștur.

Tractorul, cartier care s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani pe segmentul rezidențial nou, se află pe primul loc în topul preferințelor celor care își caută un apartament de închiriat în Brașov. Acesta este urmat îndeaproape de zona Asta.

Centrul istoric al Brașovului atrage, la rândul său, un număr semnificativ de potențiali chiriași în ultima perioadă.

De departe cea mai căutată zonă din Constanța pentru cei aflați în căutarea unui apartament de închiriat este Tomis Nord-Badea Cârțan. Un număr semnificativ de potențiali chiriași își îndreaptă căutările de pe plan local și în zone precum Parcul Tăbăcărie-Satul de vacanță și Faleză Nord.

Nu este o surpriză faptul că zona Copou-Sărărie s-a menținut, în ultima perioadă, pe primul loc în preferințele potențialilor chiriași din Iași care și-au căutat un apartament pe Imobiliare.ro.

Cartierul Tătărași, dar și centrul orașului atrag, la rândul lor, un număr semnificativ de potențiali chiriași.

Zona Cetate din Timișoara ocupă primul loc în top pe plan local, aceasta fiind urmată de Complex-Stadion și de zona Aradului. La polul opus se află cartierul Ronaț. Aflat în prelungirea zonei Mehala, acesta cuprinde în mare parte case.