Light Dark

Începutul lunii iunie a adus pe piața rezidențială din Timișoara o creștere semnificativă a cererii. În ciuda pandemiei, prețurile se mențin peste nivelul înregistrat anul trecut.

Interesul cumpărătorilor pentru achiziția de apartamente și case situate în Municipiul Timișoara a crescut, în intervalul 1-7 iunie, cu 12% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare. Au existat, astfel, aproape 1.800 de cumpărători activi în piață.

Oferta a scăzut, însă, tot cu 12%, doar 100 de case și apartamente intrând în piață în același interval. Chiar și așa, oferta se menține cu 9% peste nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

DESCARCĂ AICI raportul integral Analize Imobiliare aferent intervalului 1-7 iunie cu evoluția indicatorilor din principalele orașe ale țării.

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare pe plan local a rămas relativ constant în ultimele două săptămâni și se menține la 1.300 de euro/mp util, fiind cu circa 5% mai mare față de anul trecut.

Luna trecută, cererea pentru locuințele noi și vechi din Municipiul Timișoara a crescut cu 59% față de aprilie.

În același timp, cererea pentru creditele ipotecare dedicate achiziției de locuințe a crescut cu 82% la nivelul Municipiului Timișoara și în zona periurbană, conform datelor KIWI Finance. Prețurile de tranzacționare pentru apartamentele și casele achiziționate prin credite ipotecare s-au majorat cu 7% în mai față de aprilie.

Citește și: Aproape 15.000 de locuințe noi în trei luni, date în folosință în România

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în luna mai. Scăderi moderate în patru mari orașe din țară

Citește și: #Împreună, online, la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2020. Lista marilor câștigători ai celor mai râvnite premii din real estate