Light Dark

Au demarat lucrările de construcții și, până la finalizarea fundației, au vândut deja 60% din apartamentele disponibile. Interesul cumpărătorilor pentru acest ansamblu situat într-una dintre cele mai populare locații de pe litoralul românesc, lângă restaurante și cluburi exclusivite ca Loft, NUBA sau Fratelli, și la doi pași de plajă l-a încurajat pe dezvoltator să cumpere terenul învecinat și să demareze faza a doua a construcției. Este vorba despre proiectul Nordis Residence Mamaia Beach, primul demarat de grupul Nordis în afara Capitalei.

Procesul de pre-sale, în care s-au oferit prețuri de lansare atât potențialilor investitori, cât și utilizatorilor finali, a început pentru Nordis Residence Mamaia Beach în luna decembie a anului trecut, imediat după achiziția terenului. De atunci, au fost vândute peste 170 de unități, preferate în rândul cumpărătorilor fiind cele de tip studio.

În jur de jumătate dintre cei care au cumpărat până acum un apartament în cadrul acestui proiect, pentru care finalizarea primei faze este așteptată în luna iulie a anului viitor, au luat această decizie pentru a obține o casă de vacanță pe litoral și secundar ca investiție. Restul unităților au fost achiziționate strict ca investiție, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Nordis.

Mai mult, notează ei, foarte mulți dintre clienți au fost persoane ce dețin deja proprietăți în alte ansambluri Nordis Residence.

“Prin Nordis Residence Mamaia Beach ne-am dorit să oferim o experiență completă și o oază de relaxare printr-un aparthotel de 5 stele și o clădire de referință la mare”, ne-a declarat Emanuel Poștoacă, fondatorul grupului Nordis, cu peste 16 ani de experiență pe piața de real estate.

“Construcția ansamblului pune bazele unui proiect mai amplu de aparthoteluri pe care le vom dezvolta în țară. În ultimii ani, am observat o creștere a tendinței oamenilor de a investi în imobiliare, atât ca plasament financiar, cât și pentru o rentabilitate bună din chirii. Datorită conceptului de ApartHotel Nordis, proprietarul care deține o unitate sau mai multe în ansamblurile noastre este scutit de obligațiile ce decurg din relația proprietar-chiriaș și obține doar beneficiile, sub forma chiriei lunare”, ne-a mai explicat Poștoacă.

Practic, cumpărătorul are trei variante – poate achiziționa un studio sau un apartament cu 2 sau 3 camere pentru uz propriu, poate achiziționa locuința și încheia un contract de închiriere cu Nordis sau o poate închiria în regim hotelier prin Nordis.

În al doilea caz, promisiunea de vânzare și contractul de închiriere se semnează în același timp. Se garantează astfel un randament începând cu 8% pe an. Nordis plătește chiria începând cu luna iulie a anului viitor.

Varianta următoare prevede ca Nordis să se ocupe de închirierea locuinței din ansamblu în regim hotelier, de la preluarea oaspeților la serviciile de curățenie, grupul plătind chiria și păstrând pentru serviciile oferite 29% din valoarea fiecărei nopți închiriate.

Până la finalul anului, reprezentanții Nordis estimează că vor vinde mai bine de 80% dintre unitățile din faza I a proiectului și 50% din unitățile din faza II.

În momentul de față, construcția ansamblului se desfășoară conform planului, adaugă ei. Pilonii forați sunt finalizați pentru primul imobil, radierul este turnat, iar pe scara B placa pentru etajul 1 a fost turnată deja.

La finalizare, prima clădire va cuprinde 270 de unități, iar cea de-a doua alte 300, la care se va adăuga o suprafață cumulată de spații comerciale de 3.000 de mp. Proiectul incude un mini-mall cu magazine și cafenele, din care nu vor lipsi brandurile de lux.

Mai mult, la parter se va deschide un restaurant NUBA, iar ansamblul va avea o zonă SPA deschisă pe tot parcursul anului, cu piscină încălzită, saună, jacuzzi și sală de fitness. La toate acestea, se va adăuga o piscină exterioară, o piscină interioară de tip tunel acoperită cu sticlă și amplasată între cele două clădiri și două săli de conferință.

Din curtea aparthotelului se vor putea închiria biciclete și trotinete electrice, iar copiii se vor putea juca în spații special amenajate.

Din portofoliul grupului care și-a început activitatea pe segmentul de dezvoltare imobiliară după peste 10 ani de activitate de agenție pe piața premium, fac parte și ansamblurile rezidențiale Nordis Residence Primăverii, Nordis Residence Băneasa Lake și Nordis Residence Privighetorilor.

Citește și: Nordis investește în al patrulea proiect propriu, un ansamblu rezidențial de tip boutique

Citește și: Cum vor evolua prețurile în Constanța pe parcursul lui 2019? Opinia managerului unei agenții imobiliare

Citește și: Ne pregătim intens pentru CPI Constanța 2019! Află agenda evenimentului