Light Dark

Dezvoltatorul Dragoș Țigău, manager general al companiei de dezvoltare imobiliară Qualis Properties care construiește în prezent două proiecte situate într-una dintre cele mai dinamice zone ale Brașovului, privește cu optimism transformările din piața rezidențială după “reset-ul” dat de pandemiei.

Pe măsură ce COVID-19 a modelat experiența colectivă, ca urmare a deciziilor sanitare de a rămâne în interior luni de zile, construcțiile au fost regândite în parametrii unor activități de socializare și relaxare în cadrul ansamblurilor rezidențiale ce se aflau la stadiul de plan arhitectural chiar la debutul pandemiei, susține dezvoltatorul.

Numărul apartamentelor vândute în pandemie a crescut

Pe noi pandemia ne-a prins cu un proiect în plină desfășurare. În 2019 am început al doilea proiect, într-o zonă aflată în plină dezvoltare din Brașov, în care aveam proiectate 300 de apartamente, iar în momentul în care a început pandemia ne aflam în etapa în care construiserăm primul bloc. Spun că ne-a avantajat, pentru că fiind în faza de proiectare, încă de la începutul pandemiei am dat importanță mare facilităților din complex, spațiilor verzi, teraselor și zonelor de relaxare. Când oamenii când au început să caute astfel de apartamente, conceptul propus de noi s-a pliat pe cerințele lor. În timpul pandemiei am făcut un salt semnificativ de la șase, șapte apartamente vândute lunar, la peste 20 de apartamente vândute, în medie, pe lună,” afirmă Dragoș Țigău, manager general Qualis.

Pistă de alergare, spații de socializare și relaxare, locuri de joacă pentru copii – facilități incluse în cadrul proiectelor

Planurile pentru noile ansambluri, readaptate pentru un confort sporit al viitorilor locatari includ mai multe zone de relaxare și socializare, pistă de alergare, spații comerciale cu servicii conexe, loc de joaca pentru cei mici. Principalele facilități oferite de către dezvoltator au fost regândite alături de întreaga echipă de proiectanți și arhitecți din cadrul biroului Go Arhiteca.

“Oamenii au început să vadă cu totul altfel spațiul locativ și apartamentele în care locuiesc”

În perioada pandemiei cred că am avut cu toții de învățat, iar noi am învățat odată cu clienții cum să ne adaptăm la noile condiții. Petrecând săptămâni întregi în case, oamenii au început să vadă cu totul altfel spațiul locativ și apartamentele în care locuiesc, motiv pentru care au început să se orienteze spre zona de case sau, în funcție de posibilități, spre zona de apartamente mai generoase, în proiecte care au cât mai mult spațiu comun, cu facilități pentru activități sportive sau de relaxare, ceea ce pe noi ne-a avantajat,” susține managerul Qualis Properties.

Proiectul Qualis I, situat în cartierul Tractorul a fost demarat în anul 2017. Acesta cuprinde 170 de apartamente, construite în prima etapă. Ansamblul se află în a doua etapă de dezvoltare – 276 unități vor completa oferta existentă – și va dispune de un total de 446 apartamente și de 1000 mp de spații comerciale, proiectul fiind construit pe o suprafață de 2,7 ha. Valoarea totală a proiectului se ridică la 30 de milioane de euro.

Complexul de locuințe Qualis II Tractorul este dezvoltat pe o suprafață de teren de 1.1 ha, cuprinde 5 imobile cu regim de înălțime P+8+R ce cuprind 298 de unități locative, vândute integral, cu termen de predare în perioada 2021-2022. Spațiile comerciale din proiect însumează 1500 mp, iar valoarea de piață a proiectului este de 24 milioane de euro. Conceptul este unul inovator, menit să ofere rezidenților confort, modernitate și intimitate, prin proiectarea unor zone de relaxare în interiorul complexului și a unei piste de alergare suspendată, ce unește clădirile.

Citește și: Qualis Proprieties continuă lucrările de extindere

Citește și: GTC România a încheiat încă un contract de închiriere

Citește și: One United Properties cumpără de la Țiriac Group un teren de 2 ha pe malul Lacului Tei