Cumpărătorii ajung la vizionări tot mai informați și chiar optează să solicite încă de la început sprijinul unui specialist pentru a determina dacă locuința care le este prezentată este sau nu la standardele dorite.
„Au început să se uite la locație în primul rând, lucru la care nu dădeau atenție. Citesc anunțul, detaliile despre proprietate. Am văzut mulți care veneau cu foi printate, deși eu aveam o mapă de prezentare pe care le-o înmânez la vizionarea proprietății. Cumpărătorii sunt tot mai informați”, a explicat Victor Ion, Președinte Anterior al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) în cadrul webinarului „Întreabă Expertul” organizat de Imobiliare.ro.
Unii dintre cei care pornesc în căutarea unei locuințe se înarmează inclusiv cu informații legate de taxe notariale și folosesc diverse calculatoare online pentru a face simulări.
„Știu despre acte, mai ales dacă este vorba despre succesiuni, de partaje sau dacă avem în istoric lucruri de genul acesta. Mai nou apelează la avocați și la structuriști”, a mai menționat Victor Ion în cadrul webinarului „Întreabă Expertul”.
Atunci când vor să negocieze la sânge, cei mai mulți dintre cei care trec pragul unei locuințe pentru o vizionare aduc în discuție proprietăți pe care le consideră similare disponibile în piață la prețuri mai mici. Acesta este motivul pentru care este deosebit de important să-ți cunoști concurența, după cum ne-a explicat Președintele Anterior al APAIR.
„Eu asta fac, îmi știu foarte bine concurența pe o anumită zonă. Intru, iau toate anunțurile care sunt de vânzare, câteodată mai și sun, văd despre ce este vorba mai exact, mă uit la poze, dacă sunt colegi pe care îi cunosc îi sun să-i întreb exact cum e starea proprietății și în momentul în care un client îmi face o ofertă de cumpărare și îmi dă ca argument alte apartamente care sunt la prețuri mai mici eu pot să vin cu un contraargument”, a mai spus el.