Light Dark

Reprezentanții Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis (ADIRU) le recomandă celor din breaslă să analieze posibilitatea efectuării unor reduceri de prețuri.

dezvoltatori imobiliari adiru (2)

În contextul actual din România, membrii ADIRU le recomandă dezvoltatorilor să ia în considerare situația reală din piață, să nu se raporteze la așteptările din anii anterior pentru că rezultatele din trecut nu sunt o garanție pentru viitor și să ia în considerare o posibilă reducere a prețurilor.

“(N.r. Dezvoltatorii) să analizeze posibilitatea efectuării de reduceri de prețuri, care să asigure un cash flow constant și o expunere mai redusă la fluctuații ale cererii, mai ales în perioada următoare de vară în care vânzările sunt statistic mult mai reduse”, se explică într-un comunicat de presă emis de ADIRU.

Reprezentanții asociației spun, totodată, că dezvoltatorii trebuie să facă o calibrare a veniturilor și a cheltuielilor pentru a asigura cash flow-ul necesar pentru proiectele inițiate.

Aceștia le recomandă, totodată, colegilor de breaslă să acorde o atenție sporită criteriilor fundamentale în luarea deciziei de achiziție, mai exact amplasarea proiectului, calitatea produsului imobiliar și prețurile din oferta de vânzare, la demararea proiectelor imobiliare noi.

De asemenea, membrii ADIRU spun că este necesară o atenție sporită la inițierea unor noi proiecte care implică finanțarea bancară a acestora.

Citește și: Dezvoltatorii cer autorităților publice TVA de 5% pentru toate locuințele noi. Ce sfaturi le oferă cumpărătorilor

Citește și: ADIRU despre Prima Casă: Ar trebui analizați factorii pozitivi, nu doar cei negativi sau financiari. Programul a adus românii din diaspora