Light Dark

Dezvoltatorul Eagle Development Estate, companie deținută de Israel Land Development Company (ILDC), va finaliza în perioada următoare structura primei clădiri din cadrul proiectului rezidențial Estic Park.

Estic Park _ R1-1Prima fază a ansamblului rezidențial din estul Capitalei include 125 de apartamente, livrarea fiind programată pentru primăvara anului 2017. Estic Park este amplasat în sectorul 2 din București, la intersecția șoselelor Pantelimon și Dobroești, pe malul lacului Dobroești. Dezvoltarea proiectului a atras până în prezent investiții de peste 26 de milioane de euro dintre care aproximativ 6 milioane în construcția primei clădiri, finanțarea fiind asigurată din surse proprii și o linie de credit acordata de către Libra Bank. În total, Estic Park este prevăzut să includă aproximativ 1.500 de locuințe, dezvoltarea proiectului urmând să se facă în patru etape principale, pe durata unei perioade de șase ani.

”Am regândit ansamblul și am adăugat numeroase facilități din dorința de a crea un concept integrat. În plus, piața rezidențială actuală are fundamente mult mai solide, cererea existentă astăzi este mult mai solvabilă comparativ cu anul 2008, accesibilitatea achiziționării unei locuințe noi fiind mai bună”, a declarat Joseph Cohen, președinte ILDC România.

Estic_Park2-1Până la finalizarea întregului proiect vor fi implementate facilități precum amenjarea unei promenade pe malul lacului Dobroești, aflat în imediata vecinătate a Estic Park, o zonă de servicii și spații comerciale (bistro, centru comercial, cafenea), numeroase locuri de joacă pentru copii și facilități pentru activități sportive (pistă de jogging, teren de tenis, skate park).

Estic Park va fi lansat oficial la Târgul Imobiliar Național (tIMOn) care va avea loc în perioada 20 – 23 Octombrie în Piața Constituției. Prețurile de vânzare pleacă de la 44.850 de euro + 5% TVA* pentru un studio cu o suprafață utilă totala de 45,1 metri pătrați, de la 53.100 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere (57,3 metri pătrați suprafață utilă totala) și de la 70.700 de euro + 5% TVA pentru apartamentele de trei camere (71,8 metri pătrați suprafață utilă totala).

”Bucureștiul trece printr-o schimbare de infrastructură considerabilă iar zona Pantelimon va fi în viitor în topul preferințelor celor care doresc să achiziționeze o locuință nouă. Estic Park oferă un acces facil către nordul orașului iar infrastructura din zonă este într-o continuă îmbunătățire, de la finalizarea lucrărilor la rețeaua de transport public pana la finalizarea unor investiții private, precum MegaMall”, a declarat Alina Verdeață, managing partner în cadrul Coldwell Banker România.

Israel Land Development Company este unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori imobiliari din Israel. In cei 105 ani de istorie, ILDC a construit zeci de mii de apartamente, mai multe centre comerciale și parcuri logistice în Israel și Polonia și deține nouă hoteluri în Israel. Compania a obținut în 2015 un venit net de 176,2 milioane de euro și un profit net de 27,6 milioane de euro.