Light Dark

Finanțare de 50 de milioane de euro pentru clădirea One Tower din proiectul multifuncțional One Floreasca City

Dezvoltatorul One United Properties a obținut o finanțare de 50 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). 

Finanțarea reprezintă un credit de investiții pentru costurile de dezvoltare aferente clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City.

BSTDB este o instituție financiară internațională cu sediul central în Grecia, înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Finanțarea a fost acordată, în acest caz, pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate.

“Este o acțiune importantă și totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, a declarat Andrei Diaconescu, co-fondator One United Properties.

One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, și este pregătită să fie certificată WELL Health and Safety. One Tower este considerată a fi una dintre primele “clădiri sănătoase” (n.r. healthy buildings) din România.

Proiectul One Floreasca City din București

Proiectul multifuncțional de regenerare urbană One Floreasca City, din care face parte și această clădire, este construit pe terenul fostei fabrici Automatica din cartierul Floreasca.

Acesta a fost demarat în 2018 și include investiții în infrastructura înconjurătoare de mai bine de 1,5 milioane de euro. Dezvoltatorul a donat Capitalei 1.000 de mp din teren pentru lărgirea benzilor de pe Calea Floreasca și implementarea unui sistem de semaforizare.

One Floreasca City include și o componentă rezidențială, numită One Mircea Eliade, cu aproape 250 de unități rezidențiale exclusiviste.

Citește și: DEZVOLTATORUL VIITORULUI – Nouă proiecte în lucru și accent pus pe comunitate, nu doar pe calitate. Cheia succesului, chiar și pe timp de pandemie

Citește și: Rahmaninov Residence intră în managementul One United Properties și devine One Rahmaninov. Valoarea cumulată a unităților încă disponibile se ridică la 50 de milioane de euro

Citește și: Un ansamblu exclusivist de pe litoral se extinde. Dezvoltatorul crește oferta cu peste 200 de apartamente