Light Dark

Proiectul editorial “Dezvoltatorul Viitorului”, prin care ne-am propus să aducem în prim-plan acele branduri care lansează proiecte ce vor aduce plus-valoare pieței locale, se implică, fac investiții importante și dezvoltă adevărate comunități, a ajuns la final. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături! Să trecem, pe scurt, în revistă cele mai importante aspecte pe care le-am discutat alături de invitații noștri în această serie de interviuri exclusive, marca CPI.

Cine este Dezvoltatorul Viitorului?

În opinia noastră, dezvoltatorul viitorului este responsabil și construiește proiecte imobiliare sustenabile. El folosește cele mai noi tehnologii și are grijă ca infrastructura locală să se extindă în pas cu proiectele sale.

Dezvoltatorul viitorului creează comunități, pune pe primul loc bunăstarea rezidenților și calitatea vieții lor și este implicat în problemele societății. Face investiții durabile, oferă încredere, facilități de top și tinde spre cel mai înalt grad de excelență în proiectele pe care le demarează.

Pentru el, un proiect nu este doar o sursă de profit, ci modul în care susține și contribuie la transformarea imobiliarelor românești și la îmbunătățirea comunităților în care alege să se implice.

Puncte-cheie în seria de interviuri exclusive “Dezvoltatorul Viitorului”

  • Am discutat despre proiecte gândite până în cel mai mic detaliu pentru a deveni adevărate repere culturale urbane, despre calitate și despre grija acordată dezvoltării sustenabile cu Victor Căpitanu, Managing Director și co-fondator One United Properties.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI: Nouă proiecte în lucru și accent pus pe comunitate, nu doar pe calitate. Cheia succesului, chiar și pe timp de pandemie

  • Am aflat mai multe detalii despre importanța alegerii facilităților potrivite pentru succesul proiectelor rezidențiale și despre cum pot ele să ajute la formarea unei comunități unite de la Lucian Azoiței, fondator și CEO Forty Management.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI: Facilități alese cu grijă, în proiecte care surprind. Așa se formează o adevărată comunitate

  • Maggie Kitshoff, Residential & Office Partner Prime Kapital, ne-a vorbit despre importanța consolidării relației dintre dezvoltator și cumpărător, dar și despre motivele pentru care grija pentru cumpărător trebuie să primeze. Nu am pierdut ocazia, totodată, pentru a afla mai multe detalii despre proiectele de regenerare urbană din portofoliul dezvoltatorului.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Grijă pentru cumpărător și focus pe brownfield. „Ne străduim să aducem la viață proiecte care răspund nu doar nevoilor de astăzi, ci anticipează necesitățile de mâine”

  • Ahmet Buyukhanli, președintele Opus Land, ne-a vorbit despre importanța unei viziuni pe termen lung, atunci când demarezi un proiect de anvergură, despre planificările și investițiile de circa 350 de milioane de euro făcute până acum pentru a forma o comunitate de peste 11.000 de locuitori. Urmează încă 12 ani de expansiune pentru unul dintre cele mai ample proiecte imobiliare din țară. Comunitatea va depăși 30.000 de locuitori.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Nu doar un proiect imobiliar, un micro-univers. Cu o viziune bine definită pe termen lung, acest dezvoltator crește o comunitate care va ajunge la 30.000 de locuitori

  • Am discutat despre frumusețea clădirilor istorice din București, adevărate bijuterii arhitecturale din păcate atinse de trecerea timpului, dar și despre responsabilitatea de a recondiționa astfel de imobile și de a le transforma în puncte de atracție în peisajul urban al Capitalei cu Yitzhak Hagag, Chairman & Board Controller Hagag Group. Milioane de euro au fost alocate pentru astfel de proiecte ce schimbă fața orașului.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Proiectele sale scot la iveală farmecul Bucureștiului de altă dată. „Există în continuare un potențial uriaș de creștere pe termen lung”

  • Sorin Apostol, CEO-ul Impact Developer & Contractor, ne-a vorbit despre toate eforturile, donațiile și investițiile consistente făcute de dezvoltatorul cu 29 de ani de experiență pe piața imobiliară cu scopul de a crește calitatea vieții locuitorilor care numesc proiectele sale “acasă”.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Mii de oameni numesc proiectele sale acasă. 29 de ani de experiență arată că acesta este „motorul” formării unei comunități durabile

  • Despre importanța reconversiei fostelor loturi industriale în noi ansambluri rezidențiale au discutat alături de Antoanela Comșa, Director General Gran Via România. Dezvoltatorul de origine spaniolă a făcut deja investiții de peste 200 de milioane de euro pe piața locală și a livrat mai bine de 2.000 de apartamente în cei 15 ani de prezență în România.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Transformă foste fabrici în ansambluri rezidențiale care dau un suflu nou orașului. „Proiectele nu se construiesc pentru un an sau 10 ani. Se construiesc pentru cel puțin 50 de ani”

  • Am aflat mai multe informații despre importanța acordării unei atenții deosebite detaliilor legate de design de la Dragoș Bonea, proprietarul furnizorului de soluții de amenajări interioare Delta Studio. Pretențiile cumpărătorilor s-au schimbat în ultimul an, în contextul situației generate de pandemie, iar acest fapt nu poate fi neglijat de jucătorii din domeniu.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Puterea amenajărilor interioare în proiectele rezidențiale. Ce își doresc, de fapt, cumpărătorii?

  • Am vorbit despre proiecte de regenerare urbană de anvergură, gândite până în cel mai mic detaliu, sustenabile și conectate la pulsul orașului, dar și despre importanța investițiilor în infrastructură cu Raluca Munteanu, Business Development Manager Iulius. Dezvoltatorul s-a implicat în numeroase proiecte umanitare și a dat dovată de inițiative demne de laudă pentru susținerea comunităților în care se află proiectele sale.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Regenerare urbană, implicare și investiții de milioane de euro în infrastructură. „Un proiect community-oriented trebuie să se încadreze perfect în peisajul urban”

  • În final, am discutat cu Sorin Ioan Blaga, General Manager Liebrecht & wooD România, despre un proiect integrat de anvergură aflat la început de drum, dar care promite să ridice standardele de locuire la un nou nivel pentru cei care vor să părăsească agitația orașului. Infrastructura a fost pusă, în acest caz, pe primul loc. Numeroasele facilități pe care urmează să le includă proiectul vor aduce un stil de viață confortabil pentru o comunitate de peste 13.000 de locuitori.

DEZVOLTATORUL VIITORULUI. Un univers de facilități și grijă sporită acordată mediului înconjurător. „Ne dorim să ridicăm standardele conceptului locuirii în afara aglomerării urbane la un alt nivel”

Proiecțiile Organizației Națiunilor Unite anticipează că peste 10 ani procentul românilor care își vor găsi casa într-unul dintre orașele din țară va ajunge până la 57%. Peste 20 de ani va depăși 60%, iar în 2050 se va apropia de 67%. Așa că, nu uita, ce facem acum contează, dacă vrem să ne bucurăm în viitor de orașe frumoase, dezvoltate armonios, și de locuințe cât mai confortabile!