Light Dark

Doar 25% din întreaga populație a țării trăia, în România anilor ’50, într-un oraș. Lucrurile s-au schimbat însă de atunci. În 1986, deja jumătate dintre locuitori se aflau în zonele urbane, pentru ca în prezent aproximativ 54% dintre români să-și găsească acel “acasă” într-unul dintre cele 320 de municipii și orașe din țară. 

Bucureștiul rămâne cel mai mare oraș din România. Cifrele oficiale arată că circa 1,83 milioane de oameni trăiesc aici. În realitate, numărul lor este cel mai probabil mai mare. Localitățile din jurul Capitalei cresc și ele de la un an la altul, iar extinderea continuă.

Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Constanța sunt, la rândul lor, unele dintre cele mai populate orașe din țară, dar și zone în care numărul noilor ansambluri rezidențiale crește constant.

Viitorul acestor orașe, și nu numai, depinde în parte de activitatea dezvoltatorilor imobiliari. Iar eforturile lor de a aduce în piață proiecte cu adevărat sustenabile, de calitate, sunt mai importante ca oricând.

Proiecțiile Organizației Națiunilor Unite anticipează că peste 10 ani procentul românilor care își vor găsi casa într-unul dintre orașele din țară va ajunge până la 57%. Peste 20 de ani va depăși 60%, iar în 2050 se va apropia de 67%.

Ce facem acum contează, dacă vrem să ne bucurăm în viitor de orașe frumoase, dezvoltate armonios, și de locuințe cât mai confortabile. Acesta este și motivul pentru care lansăm proiectul editorial “Dezvoltatorul Viitorului”.

Cine este Dezvoltatorul Viitorului?

În opinia noastră, dezvoltatorul viitorului este responsabil și construiește proiecte imobiliare sustenabile. El folosește cele mai noi tehnologii și are grijă ca infrastructura locală să se extindă în pas cu proiectele sale.

Dezvoltatorul viitorului creează comunități, pune pe primul loc bunăstarea rezidenților și calitatea vieții lor și este implicat în problemele societății. Face investiții durabile, oferă încredere, facilități de top și tinde spre cel mai înalt grad de excelență în proiectele pe care le demarează.

Pentru el, un proiect nu este doar o sursă de profit, ci modul în care susține și contribuie la transformarea imobiliarelor românești și la îmbunătățirea comunităților în care alege să se implice.

Vă invităm să rămâneți alături de noi în săptămânile care urmează pentru interviuri exclusive cu unii dintre dezvoltatorii de top din România, care propun proiecte ce vor aduce, cu adevărat, un plus de valoare pieței locale.