Light Dark

Singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București (BVB), Impact Developer & Contractor, demarează plasamentul privat de acțiuni prin care sunt oferite spre vânzare 48 de milioane de acțiuni ale societății Star Residence Invest, la prețul unitar de 0,218 lei.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact, ce funcționează pe baza unor strategii și principii similare cu cele ale REIT-urilor (Real Estate Investment Trust) din străinătate și are ca scop strângerea de capital în vederea achiziționării de imobile rezidențiale, pretabile închirierii, în special în principalele centre universitare din România – București, Iași, Cluj, Timișoara și Constanța.

Compania are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% pe an, potrivit reprezentanților Impact.

Plasamentul se adresează unui număr de cel mult 150 de investitori, iar compania are o capitalizare anticipată de minimum 2 milioane de euro. În cazul în care subscrierile vor fi mai mari decât cantitatea oferită la vânzare, se va suplimenta oferta, emitentul oferind spre subscriere acțiuni nou emise în vederea majorării capitalului social într-o limită de cel mult 100 de milioane de acțiuni. Majorarea de capital are în vedere accelerarea planului de dezvoltare a afacerii, la acest moment fiind în faza de analiză mai multe proiecte de investiții capabile să genereze emitentului un grad de ocupare și randamente din închirieri ridicate.

Plasamentul privat este intermediat de către BRK Financial Group și se derulează până la data de 18 decembrie 2020. Ulterior, vor fi începute demersurile în vederea listării acțiunilor la BVB.

Star Residence Invest își propune ca listarea să aibă loc în termen de o lună de la finalizarea plasamentului privat, astfel ca în luna ianuarie, acțiunile care vor avea simbolul REIT să fie disponibile pentru tranzacționare.

Citește și: Venituri cu 35% mai mari în primele nouă luni pentru Impact Developer & Contractor. S-au tranzacționat 258 de unități în două proiecte

Citește și: Stoc aproape epuizat în Greenfield Băneasa. Proiectul își continuă expansiunea până în 2028

Citește și: 500.000 de euro pentru spațiile verzi dintr-un ansamblu rezidențial din București