O pistă de alergare amenajată pe clădire, o lagună de 20.000 de mp pentru pasionații de sporturi nautice sau pentru cei care vor pur și simplu să se relaxeze pe plajă fără a pleca din București, lucrări de street art sau apartamente cu vederi de 270 de grade neîntrerupte. Acest dezvoltator acordă multă grijă facilităților pe care le oferă și integrează mereu un element cu totul surprinzător în proiectele sale. Forty Management este “Dezvoltatorul Viitorului”.
Proiectele Forty Management sunt mereu altfel, au acel element care le diferențiază, includ clădiri “verzi”, sustenabile, și ajung să fie premiate nu doar în România, ci și peste hotare.
Siguranța și confortul nu sunt noutăți, apărute în “noua normalitate” generată de contextul pandemiei, ci elemente implementate de mulți ani de către dezvoltator. Astfel, deși anul 2020 a fost unul marcat de incertitudini și dificultăți, cei de la Forty Management se apropie de finalizarea proiectului Central District 4 Elemente vândut integral încă din februarie, au demarat lucrările pentru Central District Viitorului 134, au vândut 40% din apartamente și au găsit chiriași pentru spațiile office și de retail, și au lansat pe piață două concepte extrem de interesante prin proiectele Central District Lagoon City și Central District Royal Suites.
“Noi suntem un dezvoltator imobiliar atipic. Fiecare dezvoltare este adaptată la context, la clientul țintă, are propriul marketing. Noi ne înțelegem foarte bine clienții, înțelegem nevoile lor și ne poziționăm în funcție de acești factori. Pandemia nu schimbă acești parametri și, implicit, nu ne afectează, produsele imobiliare fiind produse investiționale pe termen lung și foarte lung” , ne-a declarat Lucian Azoiței, fondator și CEO Forty Management.
2020 a fost un an sustenabil și adaptat cererii, spune el, iar cea mai valoroasă lecție învățată pe parcursul lunilor de pandemie a fost că este important “să-ți ții furnizorii și colaboratorii aproape și să-i sprijini când au dificultăți”.
Acasă, dincolo de amenajare și finisaje
Felul în care ne privim locuințele se schimbă, iar acest lucru a fost mai vizibil ca oricând în 2020 când cei mai mulți dintre noi ne-am petrecut mai mult timp ca până acum în case, pe fondul situației generate de răspândirea noului coronavirus. La ora actuală, acel sentiment de “acasă” pe care ni-l dorim cu toții este obținut pe baza facilităților pe care le avem la dispoziție.
“Am trecut de momentul în care o casă este doar un loc unde mergi să te odihnești. Astăzi, trebuie să fie un mixt între locuință, spațiu de recreere, dar și spațiu de lucru, odată cu pandemia. Prin urmare, oricât de frumos ar fi decorată sau finisată, o locuință ce nu are acces la aceste valențe este depășită” , consideră Lucian Azoiței. Proiectele Forty Management, spune el, sunt gândite deja pentru a satisface aceste nevoi.
De altfel, facilitățile sunt, în opinia dezvoltatorului, acel element esențial, fără de care un proiect imobiliar nu poate fi considerat a fi unul sustenabil, de viitor.
“Orice proiect imobiliar este construit și dezvoltat pentru oameni. Oamenii au nevoie de spații de socializare și de o calitate a locuirii ridicată”, ne-a explicat CEO-ul Forty Management, menționând, totodată, că printre aspectele care pot crește calitatea locuirii se numără suprafețele vitrate mari, costurile reduse de mentenanță și terasele spațioase.
În plus, dezvoltatorul nu trebuie să-și neglijeze rolul-cheie pe care îl are în crearea comunităților. Acest lucru poate fi facilitat, în opinia sa, asigurând în proiecte spații de socializare, curți comune, locuri de joacă sau alte facilități care pot aduce împreună rezidenții.
Să luăm câteva exemple. Central District 4 Elemente, proiect dezvoltat mergând pe conceptul de “affordable luxury” în zona Fizicienilor, este primul proiect rezidențial cu o pistă de alergare pe bloc și o zonă de relaxare cu cinema în aer liber.
Ansamblul Central District Viitorului 134, pentru care lucrările au fost demarate recent, este primul care va oferi acces direct rezidenților la un teren de tenis, baschet și fotbal în nocturnă.
Central District Lagoon City, proiectul care va fi construit în apropiere de Petrom City, ar urma să fie primul din Europa Centrală și de Est cu eficiență energetică auto-susținută prin surse independente, regenerabile, și locul unde se va utiliza pentru prima dată în Estul Europei tehnologia Crystal Lagoon.
Această tehnologie va permite dezvoltarea unei lagune pe o suprafață de 20.000 de mp unde locuitorii vor avea posibilitatea să practice înotul și sporturile nautice sau să se relaxeze pe plajă. Pe lângă cele 570 de apartamente, proiectul va include o clădire de birouri de 8.000 de mp GLA, 5.700 mp de spații comerciale și o componentă hotelieră cu 250 de camere.
Toată această grijă pentru comunitate nu se oprește însă la ieșirea din ansamblu, ci merge mai departe. “În toate proiectele noastre încercăm să ne integrăm în comunitate. De multe ori renovăm casele din jur, amenajăm spații publice sau verzi, încheiem parteneriate cu primăria sau cu alte autorități pentru a crea zone urbane integrate”, ne-a mai explicat Azoiței.
Chiar în septembrie, dezvoltatorul și-a anunțat intenția de a revitaliza, alături de Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și de Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, zona Gării Regale, aflată în imediata vecinătate a proiectului Central District Royal Suites. Acesta va fi, de altfel, primul din țară care va avea la parter o galerie publică de artă.
Acest interviu face parte din proiectul editorial „Dezvoltatorul Viitorului” prin care ne propunem să aducem în prim-plan acele branduri care lansează proiecte ce vor aduce plus-valoare pieței locale, se implică, fac investiții importante și dezvoltă adevărate comunități. Află mai multe aici.