Light Dark

Dezvoltatorul Forte Partners a obținut certificarea “Green Homes”, acordată de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), pentru prima fază a proiectului rezidențial Aviației Park aflat în construcție în zona de nord a Capitalei.

Foto: Aviației Park/Facebook

În prima etapă a dezvoltării Aviației Park vor fi construite 176 de apartamente. Cea de-a doua fază va include 195 de unități. Investiția totală în acest proiect, în care amprenta celor patru clădiri va totaliza 3.700 de mp din suprafața de 15.000 de mp a terenului, se va ridica la 37 de milioane de euro.

Sistemul de certificare „Green Homes” este dezvoltat de RoGBC, asociație non-profit, formată dintr-o serie de companii și organizații, cu obiectivul de a sprijini tranziția sectorului de construcții către performanță bazată pe principii de sustenabilitate și încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru ocupanți.

Certificarea “Green Homes” este asociată cu programul Ipoteca verde. Astfel, cumpărătorii interesați de locuințele din ansamblul Aviației Park pot beneficia de costuri reduse la creditele ipotecare. În plus, “Green Homes” certifică faptul că locuințele au un grad crescut de eficiență energetică, deci costuri lunare reduse pentru utilități.

„Eficiența energetică și confortul locatarilor se numără printre aspectele de care ținem cont atunci când dezvoltăm un proiect rezidențial, alături de strategia noastră de a construi locuințe acolo unde sunt deja birouri, gândită tot în ideea confortului locatarilor, care nu mai pierd astfel timp prețios în drumul către și de la locul de muncă spre casă. Această strategie s-a dovedit a fi corectă, iar cumpărătorii de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial Aviației Park au recunoscut potențialul proiectului, proximitatea față de zona de birouri, calitatea construcției și au gândit achiziția ca pe o investiție pe termen lung”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners.

Dezvoltatorul, activ pe piața imobiliară din 2014, are un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât pe segmentul office, cât și pe cel rezidențial, și proiecte în dezvoltare în valoare de încă 200 de milioane de euro.

Citește și: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners: Produsele create de Prima Casă nu sunt benefice pentru viitorul pieței imobiliare. Ce ar trebui să încurajeze, în schimb, statul

Citește și: Studiu SVN România: În nordul Bucureștiului există peste 6.500 de locuințe în construcție. Urmează alte 6.000

Citește și: Britanicii de la London Partners preiau proiectul Belvedere Residence din nordul Bucureștiului. Vor fi livrate peste 1.500 de unități