Hann Harmony – ansamblul de vile de lângă capitală a primit autorizația de construire

Lucrările de construire vor începe în anul 2023. Valoarea investiției este estimată la 40 de milioane de euro, din care prima fază va absorbi circa 12 milioane de euro.

Foto: Hann Harmony

Anul viitor vor începe lucrările pentru ansamblul rezidențial Hann Harmony, amplasat în nordul Capitalei, mai exact în Ștefăneștii de Jos. Acesta va cuprinde 124 de vile cu o arhitectură modernă precum și o serie de facilități, între care două piscine (una semiolimpică, iar alta pentru copii), terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii și o serie de spații alocate serviciilor, inclusiv pentru restaurante și cafenele. În momentul de față, prețurile de achiziție pornesc de la circa 154.000 de euro (plus TVA).

„Una dintre tendințele majore pe care le-am observat pe piața rezidențială autohtonă ca urmare a pandemiei de Covid-19 a fost accentuarea dorinței locuitorilor marilor orașe, în special a celor cu familii și copii, de a locui la curte. Bineînțeles că această dorință exista și înainte, cel puțin la modul teoretic, însă luarea unor decizii concrete de upgrade imobiliar a fost semnificativ impulsionată de timpul îndelungat pe care oamenii au fost nevoiți să-l petreacă în propriile case, din pricina restricțiilor de circulație impuse de autorități. Apetitul crescut pentru vile a reieșit limpede în urma studiilor noastre de piață, de aceea am ales ca în prima fază de construcție să ne adresăm doar acestei categorii de clienți,” Andreea Comșa, Managing Director Premier Estate Managament, agent exclusiv de vânzări Hann Harmony.

Foto: Hann Harmony

Locuințele și facilitățile aferente vor ocupa un teren în suprafață de 36.000 de metri pătrați, dintr-un total alocat de 100.000 de metri pătrați, aflat integral în proprietatea dezvoltatorului. Termenul de predare este stabilit pentru a doua jumătate a anului 2024.

„Am hotărât ca prin Hann Harmony să deservim segmentul mediu-superior al pieței rezidențiale din Capitală pentru că știm că, raportat la cererea existentă, oferta de vile de aici este foarte deficitară. În funcție de feedback-ul pe care îl vom primi din piață, vom decide dacă în următoarele două faze ale proiectului vom miza în continuare exclusiv pe dezvoltarea de vile sau vom crea un mix de apartamente moderne, spațioase, și locuințe individuale. În momentul de față, credem că cererea din piață este suficient de puternică pentru a absorbi rapid și fără probleme cea dintâi etapă a proiectului,” Emre Büyükhanlı, Partner & CEO Hann Development.

HANN Development, investitorul și dezvoltatorul ansamblului rezidențial Hann Harmony, este o ramură a grupului de companii Büyükhanlı Construction, de origine turcă. Acesta a fost fondat în urmă cu aproape patru decenii, mai exact în 1983, chiar de către Bahri Büyükhanlı, care a și îndeplinit funcția de președinte al grupului până în anul 2017. În momentul de față, portofoliul grupului include proprietăți cu o suprafață cumulată de peste 450.000 de metri pătrați construiți (incluzând proiectele aflate în dezvoltare în afara țării de origine).

 

Citește și: One High District dezvoltat de One United Properties primește autorizația de construire

Citește și: Cushman & Wakefield Echinox: Sectorul imobiliar și al construcțiilor din România a atras în ultimii zece ani investiții străine directe de circa 12 miliarde de euro

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])