Light Dark

Imobiliare.ro și AnalizeImobiliare.ro au realizat o analiză amănunțită a evoluției pieței rezidențiale în 2014.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-house-image17988947O analiză realizată de Imobiliare.ro și platforma specializată AnalizeImobiliare.ro arată evoluția prețului mediu cerut pe metru pătrat util de apartament din orașele reședință de județ din întreaga țară pe parcursul anului 2014 (T4 2014 raportat la T4 2013). Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Buzău, Brăila și Timișoara, în timp ce, la polul opus, topul scăderilor de preț este condus de Arad, Bacău și Sibiu. În același timp, cele mai scumpe apartamente sunt de găsit în București, Cluj și Constanța, iar cele mai ieftine – în Reșița, Zalău și Arad.

În plus, analiza arată, în cazul marilor orașe din țară, care este, în prezent, structura cererii în funcție de tipul apartamentelor și de prețurile acestora, precum și nivelul prețurilor solicitate din București, pe zone.

AErimescu“Revenirea prețurilor apartamentelor pe un trend ascendent este o certitudine pentru toate orașele mari. Prețurile la finalul lui 2014 sunt mai mici doar în 8 orașe reședință de județ. Putem spune, așadar, că fundul sacului pe segmentul rezidențial a fost atins în 2014, iar în unele orașe chiar în 2013. Asistăm, de asemenea, la o dezvoltare fără precedent a segmentului chiriilor: în cele mai mari orașe, București, Cluj, Iași și Timișoara, numărul apartamentelor date spre închiriere îl depășește pe cel al apartamentelor scoase la vânzare”, subliniază Adrian Erimescu (foto stânga), director general Imobiliare.ro

În ianuarie, cititorii hub.imobiliare.ro vor putea descărca de pe site analiza completă, care cuprinde evoluția prețurilor apartamentelor în ultimele 12 luni, topurile celor mai mari scumpiri și ieftiniri ale apartamentelor din orașele reședință de județ, topurile celor mai scumpe și celor mai ieftine reședințe de județ din punct de vedere rezidențial, structura cererii în funcție de tipurile și prețurile apartamentelor din marile orașe din țară, volumul proprietăților scoase la vânzare în 2014 în marile orașe, precum și comentarii din partea jucătorilor locali din piața de consultanță imobiliară.