Light Dark

Rețeaua și-a extins prezența în România până la 12 francize în acest an, în șase orașe mari din țară. Va fi 2015 anul ofensivei la scară largă?

Razvan Cuc, Director Regional REMAX RomaniaÎn urmă cu o lună, Răzvan Cuc (foto stânga), director regional RE/MAX România, prezenta, într-o conferință de presă, planurile companiei pe termen scurt și mediu. Vorbea atunci de atingerea nivelului de 12 francize la nivel național până la sfârșitul anului încă în curs, adică o creștere cu cinci a ceea ce exista deja.

Astăzi, cu puține zile înainte de finalul lui 2014, Răzvan Cuc face un raport al activității: „În momentul de față, rețeaua RE/MAX numără doisprezece francize la nivel național, în ultimele două luni fiind deschise cinci noi locaţii. Astfel, ne-am axat cu precădere pe dezvoltarea reţelei din Cluj-Napoca, unde am inaugurat în noiembrie şi decembrie două noi francize ce se alătură celorlalte două deja existente. De asemenea, ne-am extins cu cea de-a treia franciză din Braşov şi am intrat pe pieţele din Suceava şi Bacău”.

Potrivit afirmațiilor sale, compania are deja francize şi în alte orașe precum Arad și București. Din numărul total de birouri, jumătate sunt reprezentate de conversii – agenții imobiliare ce au ales să se afilieze rețelei RE/MAX, iar jumătate sunt start-up-uri – antreprenori ce și-au dorit începerea unui business în real-estate.

„Fiecare dintre orașele alese pentru extindere reprezintă pentru noi zone cu potențial mare de creștere. Astfel, Cluj-Napoca, oraș în care avem deja patru birouri, este unul dintre principalii poli de dezvoltare ai țării, tot mai multe proiecte imobiliare fiind începute în ultima perioadă”, a subliniat Răzvan Cuc.

În ceea ce privește Brașovul, Bacăul şi Suceava, Răzvan Cuc a declarat că acestea sunt oraşe reprezentative pentru regiunile din care fac parte şi sunt zone de interes pentru investitorii din real-estate și, astfel, promițătoare în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare.

Pentru anul viitor, RE/MAX vizează creșterea numărului de francize cu 15, până la 27 de birouri în întreaga ţară. Pe termen lung, compania mizează pe 110 francize în România până în 2023. “În 2015 focusul va fi pe București, unde ne dorim un total de 25 de birouri până în 2023. De asemenea, ne vom orienta și pe dezvoltarea rețelei în Timișoara, Iași și Constanța – unde vizăm deschiderea a cinci locații pe termen lung, cât și creșterea numărului de birouri din Cluj la șase”, a mai spus Răzvan Cuc.

Printre alte orașe vizate pentru extinderea viitoare a RE/MAX se numără și Craiova, Galați, Ploiești, Brăila, Sibiu și Oradea. Interesant este că, deși acum o lună vorbea doar despre orașele cu peste 150.000 de locuitori, Răzvan Cuc amintește astăzi despre localități mai mici.“Nu excludem nici orașele cu un număr mai mic de locuitori, precum Tulcea, Slobozia, Zalău sau Miercurea Ciuc, unde vizăm deschiderea a cel puțin câte unui birou până în 2023”, spune directorul regional RE/MAX România.