Light Dark

Durata de timp necesară pentru găsirea unui cumpărător a crescut în cele mai multe orașe mari din țară, arată datele Imobiliare.ro

Proprietarii din Constanța așteaptă cu peste 20 de zile în plus identificarea celor care le vor achiziționa locuințele. La nivelul pieței locale se întâlnește a doua cea mai lungă perioadă de vânzare, de 87 de zile, după cea din Cluj-Napoca, potrivit raportului Imobiliare.ro Market 360 “Piața imobiliară rezidențială, T3 2023”. Îl poți descărca gratuit aici.

Orașul unde prețul mediu atinge cel mai înalt nivel din țară este și cel în care aștepți, în medie, trei luni până la finalizarea tranzacției. Chiar și în aceste condiții, perioada de vânzare a apartamentelor a scăzut considerabil în Cluj-Napoca în trimestrul al III-lea comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Sursă: Raport Imobiliare.ro Market 350 “Piața imobiliară rezidențială, T3 2023”

La polul opus se află Iașiul, oraș unde durata de timp necesară identificării unui cumpărător a crescut cu doar patru zile. Un apartament de pe piața locală se vinde, în medie, în 43 de zile.

Pentru proprietarii din București și pentru cei din Timișoara așteptarea cumpărătorului ia sfârșit în aproximativ două luni.