Light Dark

Perioada de vânzare a apartamentelor s-a redus în trei dintre marile orașe din țară, potrivit datelor publicate în cel mai nou raport Imobiliare.ro Market 260. Cea mai importantă scădere a acestui indicator a putut fi observată în Cluj-Napoca.

În ultima parte a anului trecut aveai nevoie de 102 zile pentru a găsi un cumpărător în Cluj-Napoca, așteptarea reducându-se cu mai bine de trei săptămâni comparativ cu finele lui 2022.

market 360

Durata de timp necesară pentru identificarea unui cumpărător a scăzut cu circa două săptămâni și în Brașov, în timp ce în cazul orașului Timișoara perioada de vânzare a unui apartament a ajuns de la 75 la 69 de zile. Interesul pentru proprietățile listate la vânzare s a majorat, în același timp, cu 19%, respectiv cu 26%.

Pe alte trei piețe rezidențiale găsești mai greu un cumpărător. Apartamentele din Constanța stau cu o lună în plus listate la vânzare, iar cele din Iași cu două săptămâni mai mult, chiar dacă interesul aferent proprietăților rezidențiale disponibile pe cele două piețe s-a majorat cu 28%, respectiv cu 26% față de acum 12 luni. Cererea pare să fie mai degrabă latentă în cele două orașe, mulți dintre potențialii cumpărători amânând decizia de achiziție.

Proprietarii din București au nevoie de 50 de zile pentru identificarea unui cumpărător față de 43 în ultimul trimestru din 2022.

DESCARCĂ AICI raportul complet Imobiliare.ro Market 360 “Piața imobiliară rezidențială, T4 2023”.