Light Dark

Bucureștiul nu este orașul cu cele mai mari chirii din România, iar Brașovul și Iașiul se află peste Timișoara la capitolul chirii cerute pentru apartamentele cu două camere construite între anii 1980 si 2000.

dreamstime_s_70338413_studentaÎn materie de închirieri, aproape jumătate dintre reședințele de județ ale țării se situează sub pragul de 200 de euro pe lună, iar cealaltă jumătate peste. Cele mai mari prețuri solicitate de proprietari pot fi găsite, în mod firesc, în marile centre regionale, Cluj-Napoca reușind, și de data aceasta, să surclaseze Bucureștiul, potrivit studiului pe trimestrul al treilea realizat de AnalizeImobiliare.ro, platformă susținută de Imobiliare.ro.

Astfel, luând ca reper un apartament cu două camere, confort 1, construit între anii 1980 și 2000, orașul de pe Someș are o medie de preț de 400 de euro pe lună, în vreme ce Capitala ajunge la 350 de euro pe lună. Pe următorul loc în clasament se situează, la egalitate, Brașovul și Iașiul, cu 300 de euro pe lună, în vreme ce timișorenii trebuie să scoată din buzunar 270 de euro pe lună pentru același tip de locuință.

În mod interesant, cu o chirie de 250 de euro pe lună, Constanța se află la egalitate cu alte trei orașe – este vorba de Tîrgu Mureș, Ploiești și Tulcea. La polul opus, cele mai accesibile reședințe de județ ale țării, cu un nivel al chiriilor de până la 170 de euro pe lună pentru o locuință bicamerală, sunt: Sfântu Gheorge (146 de euro pe lună), Drobeta Turnu-Severin (150 de euro pe lună) și Slobozia (169 de euro pe lună); în același timp, Râmnicu Vâlcea, Zalău, Bistrița și Reșița se află la egalitate din punctul de vedere a pretențiilor proprietarilor, cu un preț solicitat de 170 de euro pe lună.