Light Dark

S-au demarat lucrările pentru un nou proiect rezidențial în hub-ul de business Pipera din zona de nord a Capitalei.

Este vorba despre proiectul Nusco City, lansat de Nusco Imobiliara, companie care mai are în portofoliul și ansamblurile Citta din cartierul Pantelimon și Premio din centrul orașului.

Proiectul rezidențial din Pipera se va dezvolta pe un teren cu o suprafață de 25 de hectare pe fosta platformă a Combinatului de Industrializare a Lemnului Pipera, devenit sediul producătorului de ferestre și uși Pinum, deci în zona Șoseaua Pipera.

Nusco City va fi construit în două faze, prima urmând să cuprindă 310 apartamente. Investiția totală ar urma să se ridice la peste 70 de milioane de euro. Proiectul ar urma să includă o zonă verde de 5.000 de mp. Lucrările au fost demarate deja, potrivit Economica.

“Proiectul nostru va cuprinde apartamente cu terase mari și finisaje de calitate, în parteneriat cu Pinum, venind astfel în întâmpinarea cererii de locuințe care să permită lucrul de acasă, având în vedere noile tendințe de pe piața muncii determinate de pandemie”, a declarat Michele Nusco, CEO-ul grupului Nusco.

Acesta a mai explicat și că, în contextul pandemiei, facilitățile proiectului au fost regândite pentru sporirea gradului de siguranță și confort al viitorilor locatari.

Cartierul de afaceri Pipera a devenit de-a lungul timpului tot mai atractiv, nu doar pentru cei aflați în căutarea unor spații moderne de lucru, ci și pentru cumpărătorii de pe segmentul rezidențial.

S-au închis, doar pe parcursul lui 2019, 339 de tranzacții cu apartamente în acest cartier din nordul Capitalei care, în paralel, funcționează ca unul dintre marii poli de business ai orașului și include sediile unor companii internaționale cu renume, pentru care lucrează aproximativ 65.000 de angajați.

Infografic: valoarea tranzacțiilor, pe tipuri de imobile, în zona Pipera, date Analize Imobiliare

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 31,6 milioane de euro. Fiind vorba despre o zonă eminamente nouă pentru dezvoltările rezidențiale, apartamentele noi au primat în totalul tranzacțiilor. Cu 325 de unități vândute în ansamblurile construite aici în ultimii ani, Pipera a fost vedeta Sectorului 2 în 2019 la acest capitol și a devansat în top chiar și zona centrală a orașului.

Mai mult, valoarea cumulată a tranzacțiilor cu apartamente noi din Pipera a fost a doua cea mai mare din întreg sectorul, potrivit datelor publicate în cel mai nou raport elaborat de Imobiliare.ro și Analize Imobiliare, în colaborare cu Primăria Sectorului 2. DESCARCĂ GRATUIT RAPORTUL

Infografic: harta principalelor ansambluri rezidențiale dezvoltate in Pipera și împrejurimi, imoExpert

Ansamblurile rezidențiale situate în acest hub de business și în împrejurimi vor livra, în total, sute de apartamente noi pe parcursul anilor următori.

Citește și: Efectele pandemiei pe piața rezidențială din București, în câteva grafice simple

Citește și: 1,22 milioane de locuințe noi, construite după Revoluție. Aproape 87% din stocul rezidențial din România este vechi

Citește și: Impactul pandemiei pe piața chiriilor din București. Diferențe importante între segmentul office și cel rezidențial