Light Dark

Un nou proiect imobiliar va fi dezvoltat pe terenul fostei fabrici de pâine Vel Pitar din cartierul Berceni al Capitalei. 

Este vorba despre un proiect mixt care va cuprinde un bloc cu 12 etaje și două hipermarketuri – Lidl și Kaufland, acesta urmând să fie dezvoltat de două companii parte a fondului de investiții Broadhurst Investment – Vel Pitar, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de panificație și cel care deținea fosta fabrică de pâine.

Proiectul Urbanistic Zonal se află la ora actuală în lucru, certificatul de urbanism fiind obținut cu aproape un an în urmă, în mai 2017, potrivit Ziarul Financiar.

Ce alte proiecte se vor contrui pe terenurile fostelor fabrici din Capitală

În ultimele luni, mai mulți dezvoltatori au anunțat o serie de proiecte rezidențiale și mixte care ar urma să fie construite în locul unor foste fabrici din Capitală.

One United Properties începe luna aceasta lucrările la ansamblul rezidențial cu spații de retail și birouri One Floreasca City, dezvoltat pe terenul fostei fabirici Automatica din București.

Acesta va cuprinde trei blocuri de apartamente exclusiviste, dar și o clădire de birouri clasa A și un spațiu de retail care va fi amenajat în fosta hală Ford care va fi restaurată și modernizată.

Citește și: Încep lucrările de construcție la One Floreasca City

Citește și: Investiție de 100 de milioane de euro într-un proiect mixt pe fosta platformă Automatica din Capitală

Lituanienii de la Hanner au în vedere demararea unui proiect de restaurare și de consolidare a clădirilor monument care au făcut parte din fosta fabrică de bere Grivița din București, situată în zona Gării Basarab.

În proiect sunt incluse o serie de clădiri monument, mai exact fosta Mălțărie a fabricii, fosta Orzărie, fosta casă Luther și un zid al fostelor birouri ale fabricii. Pe lângă restaurarea acestora, proiectul cuprinde și integrarea zidului într-o clădire nouă și construirea unei alte clădiri.

În cadrul proiectului Hanner este inclus și un spațiu de co-working cu o suprafață de 6.000 de mp, cel mai mare de acest tip din București.

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski și-a anunțat, la rândul său, intenția de a construi un ansamblu rezidențial de 400 de milioane de euro pe terenul fostei fabrici Aversa din zona Obor.

Pe terenul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), situat în apropiere de podul Grant din Capitală, ar urma să fie dezvoltat un alt ansamblu rezidențial nou care ar urma să cuprindă clădiri de până la 80 de m înâlțime, spații verzi, grădini verticale și piscine

Citește și: O fostă fabrică de bere va fi restaurată și va cuprinde, pentru prima oară în București, spații rezidențiale de tip loft și cea mai mare suprafață de co-working din oraș

Citește și: Un nou proiect imobiliar mixt ar urma să fie dezvoltat pe terenul fabricii Aversa din București

Citește și: Motivul pentru care unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Capitală ar putea să nu devină realitate

Citește și: Țiriac pune bazele unui nou ansamblu rezidențial pe fostul teren al IFMA din apropierea Podului Grant

Citește și: Turnul IFMA ar putea fi integrat în proiectul Țiriac Imobiliare din apropiere de Podul Grant din București