Investiție de 94 de milioane de euro într-un nou ansamblu de lângă București

Vânzările pentru proiectul Glenwood Estate, aflat în portofoliul dezvoltatorului Speedwell, vor fi lansate în curând. Lucrările pentru prima fază a ansamblului situat lângă București vor fi demarate anul viitor. 

Ansamblul Glenwood Estate se construiește pe un teren de 14 hectare de pe malul lacului, în Corbeanca. Acesta va include, la finalizare, 209 vile premium, investiția totală fiind estimată la 94 de milioane de euro.

În prima fază vor fi construite 50 de locuințe, acestea urmând să fie predate în 2025.

Vilele vor fi dezvoltare conform standardelor Green Homes, proiectul fiind conceput în așa fel încât să reducă atât impactul asupra climei, cât și costurile aferente utilităților pentru locuitorii săi, prin implementarea panourilor fotovoltaice, a pompelor de căldură și prin reutilizarea apei de ploaie.

Dezvoltatorul a făcut recent și anunțul demarării lucrărilor pentru proiectul rezidențial The Meadows. Acesta este situat pe un teren de pe malul lacului Grivița din nordul Bucureștiului. Investiția ajunge, în acest caz, la 80 de milioane de euro.

Din portofoliul Speedwell fac parte și proiecte precum The Ivy sau Triama Residence, aflate tot în București. Dezvoltatorul este activ și în Cluj-Napoca, Timișoara și Râmnicu-Vâlcea.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])