Light Dark
Kiseleff Aviatorilor redevine zona cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti o medie de 2.640 euro mp Vezi evolutia in celelalte cartiere
În această zonă exclusivistă a Capitalei a avut loc, trimestrul trecut, cel mai mare avans al prețurilor solicitate de către vânzători

Spre deosebire de al doilea pătrar din 2019, când în arealul de centru-nord al Bucureștiului se înregistrau ieftiniri semnificative, aici au avut loc, trimestrul trecut, cele mai mari scumpiri.

Cel mai recent raport de piață publicat de Analize Imobiliare relevă că, trimestrul trecut, cel mai mare avans al prețurilor solicitate de către vânzătorii bucureșteni a avut loc în zona Kiseleff-Aviatorilor – este vorba despre un plus de 16,2% la trei luni. Următorul loc în clasamentul scumpirilor este ocupat de zona Griviței-Gara de Nord, cu un plus de 10,9% la trei luni (până la o medie de 1.340 de euro pe metru pătrat). Creșteri semnificative au avut loc și în Pipera (+8,9%, până la 1.580 de euro pe metru pătrat), Herăstrău-Nordului (+6,8%) și, respectiv, Victoriei-Romană-Universitate (+6,2%, până la 1.770 de euro pe metru pătrat).

În urma variațiilor de preț consemnate trimestrul trecut, clasamentul cartierelor bucureștene cu cele mai scumpe apartamente a consemnat niște modificări importante. Pe primul loc se situează acum zona Kiseleff-Aviatorilor, cu o medie de preț de 2.640 de euro pe metru pătrat, care a reușit să devanseze Herăstrău-Nordului, unde pretențiile vânzătorilor s-au majorat până la 2.600 de euro pe metru pătrat util. Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de Dorobanți-Floreasca (cu 2.190 euro pe metru pătrat util, de la 2.110 euro pe metru pătrat), de Aviației (cu 1.940 de euro pe metru pătrat, de la 1.860 euro pe metru pătrat) și, respectiv, de Dacia-Eminescu (cu 1.820 de euro pe metru pătrat) – cea din urmă zonă reușind să devanseze Unirii (cu 1.780 de euro pe metru pătrat).

De la polul negativ, la polul pozitiv

La nivelul Capitalei, prețul mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente a consemnat, în al treilea trimestru al anului, un avans important, de 5,5% mai exact, ajungând la o valoare de 1.380 euro pe metru pătrat util (față de 1.310 de euro pe metru pătrat). Raportat la zone și cartiere au avut loc variații de preț importante, unele semnificativ mai mari decât media valabilă la nivel de oraș. Spre deosebire de trimestrul anterior, când cel mai afectat de scăderi a fost arealul de centru-nord, aici au avut loc, în perioada iulie-septembrie, cele mai mari scumpiri.

⇓ DESCARCĂ GRATUIT RAPORTUL INTEGRAL ANALIZE IMOBILIARE T3 ⇓

Ieftinirile, puține și sub 5%

Trimestrul trecut au existat, în Capitală, și scăderi de preț – cel mai important declin a avut loc în zona Ștefan cel Mare, unde proprietarii de apartamente și-au redus pretențiile cu 4,1%, până la o medie de 1.440 de euro pe metru pătrat. Deprecieri ușoare au avut loc și în Giurgiului (-0,2%) și, respectiv, în Pantelimon (-0,1%, până la 1.110 euro pe metru pătrat). Cele mai mici creșteri de preț, pe de altă parte, au fost consemnate în Crângași (+0,1%, până la 1.230 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, în Giulești (+0,4%).

În clasamentul zonelor bucureștene cu cele mai ieftine apartamente nu au existat modificări: poziția fruntașă este ocupată, în continuare, de Ghencea (cu o medie de 910 de euro pe metru pătrat), iar pe următoarele locuri se află Rahova (cu 970 de euro pe metru pătrat), apoi Giurgiului (1.030 de euro pe metru pătrat), Giulești (1.050 de euro pe metru pătrat) și Militari (cu 1.080 de euro pe metru pătrat).