Light Dark

Dezvoltatorul imobiliar lituanian Hanner va începe, în următoare perioadă, un proiect de restaurare și de consolidare a clădirilor monument care au făcut parte din fosta fabrică de bere Grivița din București, situată în zona Gării Basarab.

Reprezentanții Hanner au cumpărat în 2016 un teren de 11.000 de mp, parte a fostei fabrici de bere Grivița, pentru suma de 5 milioane de euro, iar acum vor să demareze lucrări de restaurare și de construcție în cadrul unui proiect mixed use denumit “Fosta Fabrică”.

În proiect sunt incluse o serie de clădiri monument, mai exact fosta Mălțărie a fabricii, fosta Orzărie, fosta casă Luther și un zid al fostelor birouri ale fabricii. Pe lângă restaurarea acestora, proiectul cuprinde și integrarea zidului într-o clădire nouă și construirea unei alte clădiri.

“Fosta Fabrică este un proiect reprezentativ pentru strategia noastră la nivel local, unde intenționăm să dezvoltăm proiecte mixed use, în care să putem coagula comunități puternice din zona antreprenoriatului românesc. Mixul curpinde toate funcțiunile, de la spații de co-working la restaurante, cafenele, spații de evenimente, entertainment, spații publice, rezidențial, săli de sport și grădinițe”, a declarat Mindaugas Valuckas, care a preluat recent funcția de country manager al Hanner România înlocuindu-l pe Silviu Grigorescu, potrivit Economica.

Primele lucrări de restaurare vor fi demarate la clădirea Mălțăriei. Interiorul său va fi transformat în 31 de lofturi diferite, atât ca design, cât și ca suprafață.

Pe lângă segmentul rezidențial, în cadrul proiectului Hanner este inclus și un spațiu de co-working cu o suprafață de 6.000 de mp, cel mai mare de acest tip din București.